Organisatiestructuur
Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur is opgericht in 2020 en zet zich dagelijks in om sport en cultuur toegankelijk te maken voor volwassenen (18+ jaar) die daar zelf geen geld voor hebben. Dit doen we op zowel landelijk als lokaal niveau in nauwe samenwerking met 11 provinciale sportorganisaties (PSO’s). Hoe zie de organisatiestructuur van het fonds eruit?
Bestuur
De stichting heeft een onafhankelijk bestuur bestaande uit:
Rita van Driel
Ellis van der Weerden
Casper van den Bergh
Frank Peters
Wendy van Hal
Teddy Vrijmoet
Het Volwassenenfonds heeft geen personeel en de bestuursfunctie zijn onbezoldigd. Maak hier kennis met het bestuur.
Jaarverslag 2021
Het afgelopen jaar was een onzeker jaar: sport en cultuur open en dicht. Toch was de vraag groot, want wat hadden na al het thuiszitten weer zin om deel te nemen aan sport en cultuur. Het is dan ook mooi om te zien dat al meer dan 900 volwassenen in 2021 het fonds hebben gevonden en daardoor deel hebben kunnen nemen aan sport- en cultuuractiviteiten. In 2022 gaan wij nog meer mensen laten profiteren van de positieve effecten van sport en cultuur.
Hierbij presenteren wij ons jaarverslag 2021: Jaarverslag Volwassenenfonds Sport & Cultuur 2021.
Ben je benieuwd naar ons meerjarenplan? Klik dan hier.
Landelijk bureau
De uitvoering is in handen van de werkorganisatie die is ondergebracht in Utrecht. Het landelijk bureau voert vanuit daar zowel de dagelijkse organisatie, coördinatie als communicatie uit. Algemene vragen? Mail naar: info@volwassenenfonds.nl
PSO´s
Het praktische draagvlak van het fonds ligt bij de Provinciale Sportorganisaties (PSO’s). Zij zijn degene die de uitrol van het fonds verzorgen, het lokale netwerk hebben en de contactpersoon zijn voor gemeenten en intermediairs. In elke provincie is er een coördinator van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur actief.
Op de Team-pagina stellen het landelijk bureau en de coördinatoren zich voor.
Intermediairs
Intermediairs vormen een belangrijke schakel in de keten om de doelgroep te bereiken. Dit zijn bijvoorbeeld schuldhulpverleners, buurtsportcoaches, maatschappelijk werkers of vrijwilligers. Zij ontmoeten regelmatig mensen die geen geld hebben voor sport of een creatieve hobby. Met hun hulp zorgen we ervoor dat mensen, die leven rond de inkomensgrens, zelf de positieve effecten van sport en cultuur kunnen ervaren. Intermediairs dienen alle aanvragen in en onderhouden het contact met de volwassenen.
Meer weten? Kijk hier.