Voor iedereen die wel een financieel steuntje in de rug kan gebruiken

Voetbal, hockey, schilderen, muziekles, creatieve workshops en beeldende kunst zijn voorbeelden van activiteiten waar je aan mee kunt doen met support vanuit het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Het fonds ondersteunt volwassenen, dit betekent dat je minimaal 18+ jaar bent.

Allereerst is het belangrijk te weten of jouw gemeente is aangehaakt en wat voor spelregels er gelden. Gebruik hiervoor de gemeentechecker. Een aanvraag bij het Volwassenenfonds wordt gedaan door een intermediair. Deze vind je hieronder.

Haak ook aan!

Zoek jouw intermediair!

Vul de gemeente in en vind een intermediair van het Volwassenenfonds die bij jou in de buurt actief is. En wie weet ben jij binnenkort ook aan de slag met sport of een andere activiteit naar wens!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stappenplan

Stap 1 – Check of jouw gemeente is aangesloten met de gemeentechecker en bekijk welke spelregels gelden. Op deze pagina vind je ook verschillende intermediairs die jou kunnen helpen met je aanvraag.

Stap 2 – Bedenk welke activiteit je graag wil doen. Download de deelnemerskaart op de website en vul deze in. Neem dit formulier mee naar de afspraak met je intermediair.

Stap 3 – De intermediair bespreekt met jou je situatie en vraagt je om een proefles te doen.

Stap 4 – Na de (geslaagde) proefles geef je het deelnemersformulier aan je intermediair. Deze zal voor jou de aanvraag insturen. Na ongeveer drie weken hoor je of jouw aanvraag is goedgekeurd.

Stap 5 – Goedgekeurd? Dan kan je je inschrijven bij de sport- of cultuuraanbieder.

Stap 6 – In sommige gemeenten krijg je ook een waardebon om sportspullen of attributen te kopen. Je hoort dit van je intermediair.

Stap 7 – Het Volwassenenfonds betaalt de contributie rechtstreeks aan de sport- of cultuuraanbieder en verrekent de waardebon met de gekozen winkel. Veel plezier met deelname aan jouw gekozen sport- of cultuuractiviteit!

Vuisten

Volg je ons ook?

Ben je actief op social media? Volg het Volwassenenfonds ook online! Onderaan deze pagina vind je de link naar onze social media-kanalen. Heb je zelf nieuws voor het Volwassenenfonds? Mail naar: communicatie@volwassenenfonds.nl.