Voor iedereen die wel een financieel steuntje in de rug kan gebruiken

Voetbal, muziekles en beeldende kunst zijn voorbeelden van activiteiten waar je aan mee kunt doen met support vanuit het Volwassenenfonds. Weten hoe het werkt? Bekijk de video.

Gebruik als eerst de gemeentechecker om erachter te komen of jouw gemeente is aangehaakt en welke spelregels er gelden. Dan zie je ook de intermediairs waar je contact mee kunt opnemen om een aanvraag voor je te doen. Het uitgebreide stappenplan vind je hieronder op de pagina.

Gemeentechecker & zoek je intermediair

Vul je gemeente in en kijk of deze is aangehaakt. Ja? Dan vind je hier ook een lijst met intermediairs van het Volwassenenfonds. Neem contact op met een intermediair om een aanvraag in te dienen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stappenplan

Stap 1 – Check of jouw gemeente is aangesloten en bekijk welke spelregels gelden. Op deze pagina vind je ook verschillende intermediairs die jou kunnen helpen met je aanvraag.

Stap 2 – Bedenk welke activiteit je graag wil doen. Download de deelnemerskaart op de website en vul deze in. Neem dit formulier mee naar de afspraak met je intermediair.

Stap 3 – De intermediair bespreekt met jou je situatie en vraagt je om een proefles te doen.

Stap 4 – Na de (geslaagde) proefles geef je het deelnemersformulier aan je intermediair. Deze zal voor jou de aanvraag insturen. Na ongeveer drie weken hoor je of jouw aanvraag is goedgekeurd.

Stap 5 – Goedgekeurd? Dan kan je je inschrijven bij de sport- of cultuuraanbieder.

Stap 6 – In sommige gemeenten krijg je ook een waardebon om sportspullen of attributen te kopen. Je hoort dit van je intermediair.

Stap 7 – Het Volwassenenfonds betaalt de contributie rechtstreeks aan de sport- of cultuuraanbieder en verrekent de waardebon met de gekozen winkel. Veel plezier met deelname aan jouw gekozen sport- of cultuuractiviteit!