Saxofoon

Hoe werkt het?

Voetbal, hockey, schilderen, muziekles, creatieve workshops en beeldende kunst zijn voorbeelden van activiteiten waar je aan mee kunt doen met support vanuit het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Het fonds ondersteunt volwassenen, dit betekent dat je minimaal 18+ jaar bent.

Allereerst is het belangrijk te weten of jouw gemeente is aangehaakt en wat voor spelregels er gelden. Gebruik hiervoor de gemeentechecker. Een aanvraag bij het Volwassenenfonds wordt gedaan door een intermediair. Deze vind je hieronder.

Haak ook aan!

Zoek jouw intermediair!

Vul de gemeente in en vind een intermediair van het Volwassenenfonds die bij jou in de buurt actief is. En wie weet ben jij binnenkort ook aan de slag met sport of een andere activiteit naar wens!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stappenplan

Stap 1 – Check of jouw gemeente is aangesloten met de gemeentechecker (klik hier of linksboven aan de pagina).
Op de pagina van jouw gemeente vind je de spelregels en betrokken intermediairs.

Stap 2 – Maak vervolgens een afspraak met een intermediair uit jouw gemeente. Dit is bijvoorbeeld een buurtsportcoach, cultuurcoach, maatschappelijk werker, schuldhulpverlener of het sociaal wijkteam.

Stap 3 – Tijdens de afspraak doet de intermediair samen met jou een aanvraag bij het Volwassenenfonds. Je hoort of je in aanmerking komt voor support vanuit het fonds en bespreekt welke sport- of cultuuractiviteit je wilt doen.

Tip! Vul de Deelnemerskaart in en neem hem (digitaal of geprint) mee naar je afspraak met de intermediair. Zo kan jouw aanvraag extra snel gedaan worden.

Stap 4 – Na ongeveer drie weken hoor je van de intermediair of jouw aanvraag is goedgekeurd.

Stap 5 – Is jouw aanvraag goedgekeurd? Dan kan jij je aanmelden bij de cultuur- of sportaanbieder.

Stap 6 – Het Volwassenenfonds betaalt de contributie en/of materiaalkosten direct aan de aanbieder. Daar heb je dus geen omkijken naar. Veel plezier met deelname aan jouw gekozen sport- of cultuuractiviteit!

Volg je ons ook?

Ben je actief op social media? Volg het Volwassenenfonds ook online! Onderaan deze pagina vind je de link naar onze social media-kanalen. Heb je zelf nieuws voor het Volwassenenfonds? Mail naar: communicatie@volwassenenfonds.nl.

Vuisten