Home > Steun ons

Steun ons

Steun het Volwassenfonds Sport & Cultuur en maak het verschil! Mede dankzij jouw steun kunnen we sport en cultuur voor iedereen toegankelijk maken. Jouw bijdrage, groot of klein, is van grote waarde. We hebben een ANBI-status, daardoor zijn giften aftrekbaar van de belasting.

Doe een donatie aan het Volwassenenfonds Sport & Cultuur

Scan dan de QR-code om een donatie te doen (gebruik de camera-app op je telefoon), maak een bedrag over via onderstaande gegevens of klik hier om een donatie te doen. Met jouw donatie kunnen wij volwassenen die een financieel steuntje in de rug kunnen gebruiken laten profiteren van de kracht van sport of cultuur.

Stichting Volwassenenfonds Sport & Cultuur
Witboom 1
4131 PL Vianen
NL71RABO0349089361

Scan de QR-code voor het doen van een donatie aan het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Steun ons en doe een donatie.

Wil je (of jouw organisatie) dat de donatie binnen een specifieke provincie of aangesloten gemeente wordt ingezet? Neem dan contact op met Tessa Brouwer via info@volwassenenfonds.nl.

Een inclusieve samenleving

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur staat voor een inclusieve samenleving waarin iedereen profiteert van de kracht van sport en cultuur. Het fonds heeft al meer dan 15.000 aanvragen goedgekeurd en daarmee de financiële drempel tot sport en cultuur kunnen wegnemen. Sport- en cultuuractiviteiten dragen o.a. bij aan een goede gezondheid, aan de persoonlijke ontwikkeling en werkt ter preventie van eenzaamheid. Voor een bedrag van € 250,- kan iemand vaak al een jaar lang sporten of deelnemen aan cultuur.

Uit onderzoek van het Mulier Instituut blijkt dat in 17 procent van de huishoudens minstens één sportlidmaatschap of abonnement werd opgezegd (periode mei 2021 tot mei 2022). Een belangrijke reden is dat de financiële situatie in het huishouden sporten niet toeliet.

Kom in actie!

Heb je zelf een idee om in actie te komen samen met je collega’s, vrienden of teamgenoten? Dat zouden we geweldig vinden. Deel jouw actie via info@volwassenenfonds.nl en wij zorgen dat we ook aandacht schenken aan jullie initiatief, bijvoorbeeld op onze Nieuws-pagina of op onze social kanalen. Link en tag ons, dat vinden we altijd leuk.

ANBI

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur is bij de Belastingdienst geregistreerd als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Voor ANBI-instellingen zijn er speciale regels die het mogelijk maken een deel van je schenking af te trekken van het belastbaar inkomen. Ligt het totaalbedrag van de giften tussen de 1% en 10% van het verzamelinkomen, dan heb je recht op fiscale aftrek van de belasting. Voor de meest recente en gedetailleerde informatie kun je terecht bij de Belastingdienst.