Basketbal hand

De rol van de gemeente

Heb je interesse om aan de slag te gaan met sport of een creatieve activiteit en wil je graag in contact komen met het Volwassenenfonds? Ben je aanbieder van sport en/of cultuur of zet je je graag in als intermediair? Dan is het allereerst belangrijk om erachter te komen of de gemeente waarin je woont, is aangehaakt bij het Volwassenenfonds.

Dit doe je simpelweg door gebruik te maken van onderstaande zoekfunctie. Ook vind je daar de spelregels die gelden voor jouw gemeente.

 

Is jouw gemeente al aangehaakt?

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur kan alleen van start als een gemeente meedoet. Vul de naam van jouw gemeente in en ontdek of deze al is aangehaakt.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stappenplan

Stap 1 – Check of jouw gemeente is aangesloten. Maak gebruik van bovenstaande zoekfunctie. Op de pagina van jouw gemeente vind je de spelregels en betrokken intermediairs.

Stap 2 – Maak vervolgens een afspraak met een intermediair uit jouw gemeente. Dit is bijvoorbeeld een buurtsportcoach, cultuurcoach, maatschappelijk werker, schuldhulpverlener of het sociaal wijkteam.

Stap 3 – Tijdens de afspraak doet de intermediair samen met jou een aanvraag bij het Volwassenenfonds. Je hoort of je in aanmerking komt voor support vanuit het fonds en bespreekt welke sport- of cultuuractiviteit je wilt doen.

Stap 4 – Na ongeveer drie weken hoor je van de intermediair of jouw aanvraag is goedgekeurd.

Stap 5 – Is jouw aanvraag goedgekeurd? Dan kan jij je aanmelden bij de cultuur- of sportaanbieder.

Stap 6 – Het Volwassenenfonds betaalt de contributie en/of materiaalkosten direct aan de aanbieder. Daar heb je dus geen omkijken naar. Veel plezier met deelname aan jouw gekozen sport- of cultuuractiviteit!

Tip!

Vul de Deelnemerskaart in en neem hem (digitaal of geprint) mee naar je afspraak met de intermediair. Zo kan jouw aanvraag extra snel gedaan worden.

Online ontmoeten

Ben je actief op social media? Volg het Volwassenenfonds ook online! Onderaan deze pagina vind je de link naar onze social media-kanalen. Heb je zelf nieuws voor het Volwassenenfonds? Mail naar: communicatie@volwassenenfonds.nl.

Saxofoon