Basketbal hand

De rol van de gemeente

Heb je interesse om aan de slag te gaan met sport of een creatieve activiteit en wil je graag in contact komen met het Volwassenenfonds? Ben je aanbieder van sport en/of cultuur of zet je je graag in als intermediair? Dan is het allereerst belangrijk om erachter te komen of de gemeente waarin je woont, is aangehaakt bij het Volwassenenfonds.

Dit doe je simpelweg door gebruik te maken van onderstaande zoekfunctie. Ook vind je daar de spelregels die gelden voor jouw gemeente.

Is jouw gemeente al aangehaakt?

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur kan alleen van start als een gemeente meedoet. Vul de naam van jouw gemeente in en ontdek of deze al is aangehaakt.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Stappenplan

Stap 1 – Check of jouw gemeente is aangesloten met de gemeentechecker en bekijk welke spelregels gelden. Op deze pagina vind je ook verschillende intermediairs die jou kunnen helpen met je aanvraag.

Stap 2 – Bedenk welke activiteit je graag wil doen. Download de deelnemerskaart op de website en vul deze in. Neem dit formulier mee naar de afspraak met je intermediair.

Stap 3 – De intermediair bespreekt met jou je situatie en vraagt je om een proefles te doen.

Stap 4 – Na de (geslaagde) proefles geef je het deelnemersformulier aan je intermediair. Deze zal voor jou de aanvraag insturen. Na ongeveer drie weken hoor je of jouw aanvraag is goedgekeurd.

Stap 5 – Goedgekeurd? Dan kan je je inschrijven bij de sport- of cultuuraanbieder.

Stap 6 – In sommige gemeenten krijg je ook een waardebon om sportspullen of attributen te kopen. Je hoort dit van je intermediair.

Stap 7 – Het Volwassenenfonds betaalt de contributie rechtstreeks aan de sport- of cultuuraanbieder en verrekent de waardebon met de gekozen winkel. Veel plezier met deelname aan jouw gekozen sport- of cultuuractiviteit!

Volg je ons ook?

Ben je actief op social media? Volg het Volwassenenfonds ook online! Onderaan deze pagina vind je de link naar onze social media-kanalen. Heb je zelf nieuws voor het Volwassenenfonds? Mail naar: communicatie@volwassenenfonds.nl.