Voorzitter Rita van Driel

“Mee kunnen doen aan sport en cultuur is goed voor iedereen. Daarom is het belangrijk dat dit fonds er is, zodat ook volwassenen voor wie de financiën een drempel zijn om mee te doen, een steuntje in de rug krijgen.”

Ik ben Rita van Driel en werk als adviseur ‘meedoen door sport en bewegen’. Mijn jarenlange ervaring met het stimuleren van mensen met een handicap om in beweging te komen, zowel in Nederland als internationaal, zet ik nu breder in.

Bewegen, meedoen aan sport en (een beetje) cultuur, doe ik zelf mijn hele leven al. Maar ik weet als geen ander dat dat niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Daarom draag ik graag, samen met de partners van de alliantie ‘Sporten en bewegen voor iedereen’, mijn steentje bij aan het wegnemen van drempels die meedoen belemmeren. Ik ben vereerd voorzitter te mogen zijn van het Volwassenenfonds en kijk er naar uit hier met elkaar een groot succes van te maken. Ik hoop dat veel gemeenten en andere organisaties aanhaken om zo nog meer mensen mee te laten doen aan sport en cultuur.

– Rita van Driel –

Bestuurslid Anne Jochum de Vries

Anne Jochum de Vries

Mijn naam is Anne Jochum de Vries. Met veel plezier ben ik de laatste vijf jaar actief als directeur/bestuurder van Sport Fryslân. Wij proberen alle Friezen in beweging te krijgen en te houden, waarbij plezier het uitgangspunt is. Fryslân wil een Bloei Zone zijn, waarin vitaliteit, geluk én gezondheid de basis zijn. ‘Gelok op 1‘, dat is de titel van het provinciale bestuursakkoord en daar wordt hard aan gewerkt.

Gelok op 1, staat voor brede welvaart, dus kansen voor iedereenMeedoen en aanhaken, in plaats van afhaken. En dat is precies wat mij drijft. Mensen die -om wat voor reden dan ook- niet mee (kunnen) doen, weer te laten aanhaken. Een nieuw perspectief bieden, inspireren en eigenwaarde versterken: dat is zo belangrijk!

Als kind kreeg ik de kans om volop te sporten en met elkaar muziek te maken in een Brassband. Wat een rijkdom! Iedereen heeft recht op deze rijkdom en daarom zet ik mij in voor het Volwassenenfonds.

Kom op gemeenten, haak aan!

– Anne Jochum de Vries –

Bestuurslid Ellis van der Weerden

De positieve effecten die sport en cultuur op het gebied van het welzijn van mensen teweeg brengt zijn onbetaalbaar! Op sociaal en cognitief gebied en op het gebied van fysieke en mentale gezondheid. Met name voor de groep volwassenen die iedere dag de zorg heeft hoe rond te komen van een beperkt budget zijn deze effecten extra belangrijk.

Als directeur-bestuurder van Team Sportservice – onder meer een uitvoeringsorganisatie voor het Jeugdfonds sport & cultuur – zie ik iedere dag wat sport en bewegen met mensen doet. Zelf ben ik hardloper, wielrenner, skier, golfer en paraglider. Ook ondervind ik hoe ik na een rondje hardlopen mijn stress achter me kan laten, hoe het me energie geeft en tijdens het hardlopen kom ik op allerlei creatieve ideeën. Toen er uit onze organisatie steeds vaker de vraag kwam of we niet hetzelfde voor volwassenen konden doen als voor kinderen, heb ik besloten om het Volwassenfonds Sport & Cultuur op te richten.

Dat was spannend, maar blijkt een schot in de roos! Ik ben dan ook ontzettend trots dat we hiermee een verschil kunnen maken voor volwassenen die leven in armoede.

– Ellis van der Weerden –

 

Ellis van der Weerden

Bestuurslid Brigitte Musters

Brigitte Musters

Ik ben werkzaam als directeur-bestuurder bij SSNB (Sportservice Noord-Brabant). Ons doel is dat er zoveel mogelijk mensen (blijvend) sporten, omdat dit leidt tot gezonde burgers en daarmee een vitale én veerkrachtige maatschappij.

Meedoen aan sporten = meedoen aan het leven. Dat heb ik zelf van jongs af aan mogen ervaren: balans, fit zijn, je mannetje leren staan, de contacten, diversiteit, adrenaline, beleving, ontwikkeling, trots & eigenwaarde. Zo maar wat begrippen die bij me opkomen als ik denk aan mijn jeugd die ik grotendeels doorbracht bij de atletiekvereniging en daarna de volleybalvereniging. Zaken waar ik nu nog steeds profijt van heb.

En dat wens je toch iedereen!

Ik ben supertrots een bijdrage te mogen leveren aan het Volwassenfonds, dat het voor volwassenen mogelijk maakt om mee te doen aan sport en/of cultuur. Ik hoop, nee, ik reken er zelfs op dat veel gemeenten aanhaken.

– Brigitte Musters –

Bestuurslid Kees Sijbesma

Sport en cultuur: Dé sleutel voor je sportieve vitaliteit, je plezier, ontmoeten, heerlijk hobbyen, leren en creatief zijn!

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur en haar partners kunnen lokaal, voor de de ruim 1 miljoen mensen die geen centjes hebben om te sporten of cultuur te beleven, veel betekenen. Luchtig communiceren over de mogelijkheden die er zijn voor volwassenen, wat meedoen voor hen betekent en drempels zachtjes wegnemen!

Ik werk al jarenlang binnen de sport. Bij de gemeente Nieuwegein, bij de KNGU, NHV en NOC*NSF. Ik houd van skiën, dansen, fietsen, muziek, lezen en theater. Ook zet ik mij als vrijwilliger in voor goede doelen. Sinds kort voor het MS Fonds en nu ook voor het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Ik heb kennis en ervaring m.b.t fondsenwerving, marketingcommunicatie, het opbouwen van een platform, de inzet van ambassadeurs en een boeiend en warm netwerk binnen de sport én cultuur.

Ik ben vereerd met het mogen innemen van een plek als bestuurder en ben gemotiveerd om de organisatie met raad en daad bij te staan! Ook zie ik grote, gewenste uitdagingen om zoveel mogelijk volwassenen -die het financieel niet breed hebben- in de wereld van sport en cultuur hun programma te mogen laten beleven.

– Kees Sijbesma –

Kees Sijbesma