Home > Partners > Waarom deze partnervideo’s?

Waarom deze partnervideo’s?

In samenwerking met alliantiepartners van ‘Sporten en bewegen voor iedereen’ zijn een reeks video’s opgenomen. Met deze video’s willen we de urgentie van het probleem benadrukken dat sporten en bewegen niet voor iedere volwassene toegankelijk is. We laten steeds diverse mensen uit de doelgroep aan het woord en brengen alliantiepartners van het fonds in beeld.

Rita van Driel: De kracht van sport & cultuur voor iedereen

We trappen de reeks video’s af met voorzitter Rita van Driel en een potentiële deelnemer van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. In deze video vertelt Tom over zijn passie voor dansen en waarom hij ook graag bij een dansschool wil.  Vanwege zijn financiële situatie is dat helaas niet mogelijk.

Rita van Driel: “Het zou toch zo moeten zijn dat iedereen kan genieten van de kracht en het plezier van sport & cultuur? Een financiële drempel mag daarin geen belemmering zijn. Daarom roep ik alle gemeenten in Nederland op om aan te haken bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Alleen zo maken we sport en cultuur voor iedereen in Nederland toegankelijk!”

Sportkracht12: de waardevolle rol van provinciale sportorganisaties

In de tweede video horen we Anita. Anita leeft van een uitkering en een sportabonnement afsluiten is daarom voor haar niet mogelijk. Via buurtsportcoach Lammert van Sport Fryslân kwam zij in contact met het Volwassenenfonds Sport & Cultuur.

Wanneer een gemeente is aangehaakt bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur hebben buurtsportcoaches een belangrijke rol in het signaleren van financieel kwetsbare volwassenen. Alle provinciale sportorganisaties uit deze video zijn onderdeel van Sportkracht12. Sportkracht12 is één van de alliantiepartners binnen ‘Sporten en bewegen voor iedereen’.

Haak aan als partner!

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur gelooft in samenwerken. Hoe meer partners er zijn aangehaakt bij het fonds, hoe meer volwassenen er kunnen meedoen aan sport en cultuur. Organisatie, bedrijf, maatschappelijke partner, sportbond of culturele instelling? We werken graag met je samen! Neem contact op met Tessa Brouwer via info@volwassenenfonds.nl.