Home > Nieuws > Welkom, gemeente Tiel!
14 juni 2021

Welkom, gemeente Tiel!

Tiel is natuurlijk bekend van o.a. Tielse Flipje. Maar vanaf vandaag ook als aangehaakte gemeente van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Van harte welkom, Tiel!

Wie, wat, waar?

  • De gemeente Tiel is aangehaakt per 1 juni 2021.
  • Dit betekent dat sport- en culturele activiteiten nu worden vergoed aan volwassenen die daarvoor in aanmerking komen.
  • Er is geen speciale doelgroep. Iedereen die ouder is dan 18 jaar en binnen de doelgroep valt, kan gebruik maken van het fonds.
  • Leuk weetje: Op 25-mei is er bijeenkomst voor (geïnteresseerde) intermediairs georganiseerd. Professionals/intermediairs zijn enthousiast en de eerste aanmeldingen zijn al binnen.

Burgemeester Hans Beenakker van de gemeente Tiel: “Wij willen dat zoveel mogelijk inwoners mee kunnen doen aan sport en/of culturele activiteiten. Zeker met een laag inkomen is dat niet altijd even makkelijk. Daarom doen we mee aan het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Door te bewegen, mensen te ontmoeten en te genieten voel je je beter. Het maakt je leven leuker! En dat gunnen we iedereen.”

Woon jij in de gemeente Tiel en wil je weten of je gebruik kunt maken van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur? Op deze pagina vind je de gegevens van de contactpersoon en de spelregels die gelden in de gemeente. Aarzel niet om contact op te nemen!

Meedoen?

Woon je in een andere gemeente en wil je ook graag aan de slag met sport of een creatieve activiteit? Gebruik de gemeentechecker en laat een bericht achter voor jouw gemeente.

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur zorgt ervoor dat het lesgeld en/of materialen worden betaald voor volwassenen die leven rond het bestaansminimum. Deelnemen aan sport of creatieve activiteiten zorgt o.a. voor een goede conditie, verminderde kans op ziekten, sterk sociaal netwerk én een groeiend zelfvertrouwen.

Wie weet kun jij binnenkort ook aan de slag met sport of een creatieve hobby. Doe mee!

Gemeente?

Bent u een gemeente en heeft u interesse om aan te haken bij het Volwassenenfonds? Neem contact op met een lokale coördinator van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Hij of zij vertelt u er graag alles over.

Samen maken we deelnemen aan sport of een creatieve activiteit mogelijk binnen uw gemeente!

Terug naar nieuwsoverzicht