Home > Nieuws > Welkom gemeente Weststellingwerf
23 mei 2022

Welkom gemeente Weststellingwerf

Wie, wat, waar?

Vanaf 1 mei 2022 kunnen inwoners uit de gemeente Weststellingwerf, die leven rond het bestaansminimum, gebruik maken van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur.

Sport of bezig zijn met een creatieve hobby als schilderen, theater of beeldende kunst heeft een bewezen positief effect op de gezondheid. Meer dan een miljoen mensen in Nederland hebben geen geld voor sport of een culturele hobby. Om hen te ondersteunen is het Volwassenenfonds Sport & Cultuur in het leven geroepen. De gemeente Weststellingwerf vindt deelnemen aan sport en culturele activiteiten erg belangrijk. Vanuit beschikbare financiële middelen is het mogelijk om aan te haken bij het Volwassenenfonds. De gemeente draagt op deze manier graag bij aan een gezond en gelukkig leven van haar inwoners.

“Als gemeente Weststellingwerf vinden we het belangrijk dat al onze inwoners toegang hebben tot sportieve en culture activiteiten. Ook inwoners met een kleine portemonnee die leven rond het bestaansminimum. Dit in samenwerking met het Volwassenenfonds. Om hen zo een steuntje in de rug te geven, als wethouder Mariska Rikkers-Oosterkamp.

Hoe werkt het Volwassenenfonds Sport & Cultuur?

Inwoners kunnen een aanvraag bij het Volwassenenfonds doen door een intermediair die actief is binnen de gemeente. Het Gebiedsteam, Stichting Leergeld en de buurtsportcoaches zijn intermediair.

Wil je gebruik maken van de steun van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur? Kijk dan op www.volwassenenfonds.nl/deelnemers voor meer informatie.

Woon je in een andere gemeente?

Wil je ook graag aan de slag met sport of een creatieve activiteit, maar woon je niet in één van deze gemeenten? Zoek naar jouw gemeente via de handige gemeentechecker op onze website en ontdek of jouw gemeente al meedoet.

Gemeente?

Bent u een gemeente en heeft u ook interesse om aan te haken? Neem contact op met een lokale coördinator van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Hij of zij vertelt u er graag alles over!

Samen maken we deelnemen aan sport of een creatieve activiteit mogelijk binnen uw gemeente.

Terug naar nieuwsoverzicht