Home > Nieuws > Welkom gemeente Uithoorn
26 februari 2024

Welkom gemeente Uithoorn

Wie, wat, waar?

Vanaf nu kunnen inwoners uit de gemeente Uithoorn tussen de 18 en 27 jaar die leven rond het bestaansminimum, gebruik maken van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Zij kunnen een aanvraag doen voor deelname aan cultuur of sport.

Al jaren is de gemeente Uithoorn aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. ‘Dit fonds is er voor kinderen tot 18 jaar. Na je 18e viel je dus buiten de boot. We zijn heel blij dat er nu ook jongeren vanaf 18 jaar financieel geholpen kunnen worden met dit Volwassenenfonds. Want daar was grote behoefte aan,’ zegt wethouder José de Robles.

‘Het fonds kan ingezet worden voor activiteiten als zwemles, muziekles, fitness, voetbal, kickboksen, turnen, theaterles of dansles. En nog veel meer. Er is heel veel mogelijk. Want ook de benodigde materialen kunnen worden vergoed,’ legt De Robles uit.

In gemeente Uithoorn wordt sport of cultuur voor een bedrag van maximaal € 350,- per jaar vergoedt. Mocht er na het betalen van de contributie nog geld over zijn, dan is het mogelijk om voor het resterende bedrag attributen aan te vragen.

Hoe werkt het Volwassenenfonds Sport & Cultuur?

Inwoners kunnen een aanvraag doen bij het Volwassenenfonds via een intermediair die actief is binnen de gemeente Uithoorn. Wil je gebruik maken van de steun van het Volwassenenfonds? Kijk dan voor meer informatie op: www.volwassenenfonds.nl/deelnemers.

Woon je in een andere gemeente?

Wil je ook graag aan de slag met sport of een creatieve activiteit? Maar woon je niet in de gemeente Uithoorn? Zoek naar jou gemeente via de gemeentechecker op onze website en ontdek of jouw gemeente al is aangehaakt.

Gemeente?

Bent u een gemeente en heeft u ook interesse om aan te haken? Neem contact op met een lokale coördinator van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Hij of zij vertelt u er graag alles over! Samen maken we deelnemen aan sport of een creatieve activiteit mogelijk binnen uw gemeente.

Terug naar nieuwsoverzicht