Home > Nieuws > Welkom gemeente Twenterand
14 december 2022

Welkom gemeente Twenterand

Wie, wat, waar?

Inwoners uit de gemeente Twenterand, die leven rond het bestaansminimum, kunnen nu gebruik maken van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Sporten en meedoen aan culturele activiteiten, dat is niet voor iedereen zo maar weggelegd. Soms is dat een geldkwestie, want inwoners met een laag inkomen kunnen dat vaak niet betalen.

De gemeente Twenterand en zorgverzekeraar Menzis slaan nu de handen ineen met het instellen van een Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Bent u 18 jaar of ouder en wilt u lid worden van een sportclub of deelnemen aan culturele activiteiten? Het Volwassenenfonds helpt met het betalen van de contributie of het lesgeld.

Wethouder Aimée van der Ham vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk inwoners meedoen aan culturele activiteiten en ook aan sport doen. “Dat draagt bij aan welzijn, verbinding en perspectief in het leven”, aldus de wethouder. “Meedoen geeft je als mens leefkracht en gevoel van eigenwaarde. Bovendien is bewegen ook nog eens hartstikke gezond. Het Volwassenenfonds is voor Twenterand komend kalenderjaar een pilot. We bekijken na een half jaar hoe het loopt en of we ermee doorgaan. Dat is wel de bedoeling uiteraard.”

Voor inwoners ónder de achttien is er al het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het nieuwe Volwassenenfonds geeft meerderjarige Twenteranders met weinig inkomen de mogelijkheid om actief deel te nemen aan sport en culturele activiteiten. De maximale bijdrage is 150 euro per jaar en wordt rechtstreeks aan de sportvereniging of culturele instelling betaald.

Hoe werkt het Volwassenenfonds Sport & Cultuur?

Inwoners kunnen een aanvraag doen bij het Volwassenenfonds door een intermediair die actief is binnen de gemeente.

Wil je gebruik maken van de steun van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur? Kijk dan op www.volwassenenfonds.nl/deelnemers voor meer informatie.

Woon je in een andere gemeente?

Wil je ook graag aan de slag met sport of een creatieve activiteit, maar woon je niet in deze gemeente? Zoek naar jouw gemeente via de handige gemeentechecker op onze website en ontdek of jouw gemeente al meedoet.

Gemeente?

Bent u een gemeente en heeft u ook interesse om aan te haken? Neem contact op met een lokale coördinator van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Hij of zij vertelt u er graag alles over!

Samen maken we deelnemen aan sport of een creatieve activiteit mogelijk binnen uw gemeente.

Terug naar nieuwsoverzicht