Home > Nieuws > Welkom Gemeente Terschelling
15 februari 2024

Welkom Gemeente Terschelling

Wie, wat, waar?

Vanaf nu kunnen volwassenen uit gemeente Terschelling die leven rond het bestaansminimum, gebruik maken van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Inwoners vanaf 18 jaar en ouder kunnen een aanvraag doen voor een sport of culturele activiteit.

Sporten en deelnemen aan culturele activiteiten is belangrijk voor jong en oud, maar vanwege financiële redenen niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom is gemeente Terschelling, naast het Jeugdfonds voor Sport & Cultuur en Stichting Leergeld, nu ook aangesloten bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur.

Op maandag 5 februari vond de startbijeenkomst plaats op het gemeentehuis van Terschelling. Wethouder Jeltje Hoekstra trapte de bijeenkomst af. Wethouder Jeltje Hoekstra: “Sporten of deelnemen aan culturele activiteiten zorgt voor dag- en weekstructuur, ontmoetingen en een groeiend zelfvertrouwen. Daarom vind ik het zo belangrijk dat we financiële drempels weghalen, zodat alle inwoners van Terschelling mee kunnen doen.”

De wethouder roept Terschellingers op om een beroep te doen op het fonds als ze het nodig hebben: “Meedoen aan sportieve of culturele activiteiten kan veel betekenen voor jezelf, je gezin en je omgeving.”

Hoe werkt het Volwassenenfonds Sport & Cultuur?

Inwoners kunnen een aanvraag doen bij het Volwassenenfonds via een intermediair die actief is binnen de gemeente Terschelling. Wil je gebruik maken van de steun van het Volwassenenfonds? Kijk dan voor meer informatie op: www.volwassenenfonds.nl/deelnemers.

Woon je in een andere gemeente?

Wil je ook graag aan de slag met sport of een creatieve activiteit? Maar woon je niet in de gemeente Terschelling? Zoek naar jou gemeente via de gemeentechecker op onze website en ontdek of jouw gemeente al is aangehaakt.

Gemeente?

Bent u een gemeente en heeft u ook interesse om aan te haken? Neem contact op met een lokale coördinator van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Hij of zij vertelt u er graag alles over! Samen maken we deelnemen aan sport of een creatieve activiteit mogelijk binnen uw gemeente.

Terug naar nieuwsoverzicht