Home > Nieuws > Welkom gemeente Pekela
10 november 2023

Welkom gemeente Pekela

Wie, wat, waar?

Vanaf nu kunnen volwassenen uit gemeente Pekela die leven rond het bestaansminimum, gebruik maken van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Inwoners vanaf 18 jaar en ouder kunnen een aanvraag doen voor een sport of culturele activiteit.

Wethouder Ellen van Klaveren, Peter Hartog buurtsportcoach De Badde en intermediair Volwassenenfonds, en directeur van Huis voor de Sport Groningen Karin Zwart ondertekenden hiervoor een samenwerkingsovereenkomst.

Wethouder sport en cultuur Ellen van Klaveren: “Iedereen moet mee kunnen doen aan sport- en cultuuractiviteiten, ook als het financieel lastig is. Juist door mee te (blijven) doen voel je je fitter, energieker en vrolijker. Het zorgt voor sociale contacten en een gezonde en zinvolle vrijetijdsbesteding. We zijn enorm blij dat we met het Volwassenenfonds de financiële drempels wegnemen, waardoor meer inwoners de weg vinden naar de sportverenigingen en cultuuraanbieders.”

Hoe werkt het Volwassenenfonds Sport & Cultuur?

Inwoners kunnen een aanvraag doen bij het Volwassenenfonds via een intermediair die actief is binnen de gemeente.

Wil je gebruik maken van de steun van het Volwassenenfonds? Kijk dan voor meer informatie op: www.volwassenenfonds.nl/deelnemers.

Woon je in een andere gemeente?

Wil je ook graag aan de slag met sport of een creatieve activiteit? Maar woon je niet in de gemeente Pekela? Zoek naar jou gemeente via de gemeentechecker op onze website en ontdek of jouw gemeente al is aangehaakt.

Gemeente?

Bent u een gemeente en heeft u ook interesse om aan te haken? Neem contact op met een lokale coördinator van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Hij of zij vertelt u er graag alles over!

Samen maken we deelnemen aan sport of een creatieve activiteit mogelijk binnen uw gemeente.

Terug naar nieuwsoverzicht