Home > Nieuws > Welkom gemeente Lelystad
7 juni 2022

Welkom gemeente Lelystad

Wie, wat, waar?

Vanaf 1 juni 2022 kunnen inwoners uit de gemeente Lelystad, die leven rond het bestaansminimum, gebruik maken van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur.

Het betreft een pilot voor het jaar 2022/2023.

Wethouder Jack Schoone: “Een miljoen mensen in Nederland heeft geen geld om deel te nemen aan sport of culturele activiteiten, terwijl dat juist belangrijke ingrediënten zijn voor een gelukkig en gezond leven. Iedereen moet de mogelijkheid hebben om te sporten of deel te kunnen nemen aan culturele activiteiten als dans, beeldende kunst, theater of iets anders creatiefs. Sport en cultuur is leuk, gezond en goed voor sociale samenhang en contacten. Daarom wil de gemeente dit voor alle Lelystedelingen vanaf 27 jaar met een inkomen tot 130% van het bijstandsniveau toegankelijk maken.”

Lees het volledige persbericht.

Hoe werkt het Volwassenenfonds Sport & Cultuur?

Inwoners kunnen een aanvraag bij het Volwassenenfonds doen door een intermediair die actief is binnen de gemeente. Bekijk hier een overzicht van de intermediairs in Lelystad.

Wil je gebruik maken van de steun van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur? Kijk dan op www.volwassenenfonds.nl/deelnemers voor meer informatie.

Woon je in een andere gemeente?

Wil je ook graag aan de slag met sport of een creatieve activiteit, maar woon je niet in één van deze gemeenten? Zoek naar jouw gemeente via de handige gemeentechecker op onze website en ontdek of jouw gemeente al meedoet.

Gemeente?

Bent u een gemeente en heeft u ook interesse om aan te haken? Neem contact op met een lokale coördinator van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Hij of zij vertelt u er graag alles over!

Samen maken we deelnemen aan sport of een creatieve activiteit mogelijk binnen uw gemeente.

Terug naar nieuwsoverzicht