Home > Nieuws > Welkom gemeente Harlingen
30 november 2023

Welkom gemeente Harlingen

Wie, wat, waar?

Vanaf nu kunnen volwassenen uit gemeente Harlingen die leven rond het bestaansminimum, gebruik maken van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Inwoners vanaf 18 jaar en ouder kunnen een aanvraag doen voor een sport of culturele activiteit.

Voetballen bij de lokale voetbalclub of muziekles volgen is goed voor de gezondheid. Helaas is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om lid te zijn van een sportclub of muziekvereniging. Ook in Harlingen leven diverse huishoudens van een laag inkomen. Om hen te ondersteunen sluit Harlingen nu aan bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. De gemeente vindt deelnemen aan sport en culturele activiteiten erg belangrijk.

Wethouder Paul Schoute:
“Het zijn juist deze dingen waarbij de omvang van je portemonnee niet uit zou moeten maken. Ik ben er trots op dat we via dit initiatief de Harlingers die het nodig hebben een steuntje in de rug kunnen geven. In tijden waarin bijna alles duurder wordt pakken wij deze handschoen dan ook graag op.”

Hoe werkt het Volwassenenfonds Sport & Cultuur?

Inwoners kunnen een aanvraag doen bij het Volwassenenfonds via een intermediair die actief is binnen de gemeente Harlingen. Wil je gebruik maken van de steun van het Volwassenenfonds? Kijk dan voor meer informatie op: www.volwassenenfonds.nl/deelnemers.

Woon je in een andere gemeente?

Wil je ook graag aan de slag met sport of een creatieve activiteit? Maar woon je niet in de gemeente Harlingen? Zoek naar jou gemeente via de gemeentechecker op onze website en ontdek of jouw gemeente al is aangehaakt.

Gemeente?

Bent u een gemeente en heeft u ook interesse om aan te haken? Neem contact op met een lokale coördinator van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Hij of zij vertelt u er graag alles over!

Samen maken we deelnemen aan sport of een creatieve activiteit mogelijk binnen uw gemeente.

Terug naar nieuwsoverzicht