Home > Nieuws > Welkom gemeente Goes
2 november 2023

Welkom gemeente Goes

Wie, wat, waar?

Vanaf nu kunnen inwoners uit gemeente Goes die leven rond het bestaansminimum, gebruik maken van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur.

De gemeente Goes vindt het belangrijk dat iedereen kan deelnemen aan sport en culturele activiteiten. Ook mensen met een laag inkomen. Daarom is de gemeente vanaf nu aangesloten bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Het fonds maakt sport en cultuur mogelijk voor mensen die weinig geld hebben om van te leven.

Sporten en bezig zijn met een creatieve hobby hebben een positief effect op de gezondheid. Zo is bewezen dat het zorgt voor verminderde kans op ziekten, een sterk sociaal netwerk én groeiend zelfvertrouwen. Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland heeft geen geld voor sport of culturele activiteiten. Om hen te ondersteunen is het Volwassenenfonds Sport & Cultuur in het leven geroepen. Het fonds betaalt het lesgeld en/of de materialen van de activiteit.

‘We vinden dat ook mensen met minder geld de positieve effecten van sport en cultuur moeten kunnen ervaren. Door aan te sluiten bij het Volwassenenfonds dragen we actief bij aan een gezond en gelukkig leven van onze inwoners’, aldus wethouder André van der Reest.

Hoe werkt het Volwassenenfonds Sport & Cultuur?

Inwoners kunnen een aanvraag doen bij het Volwassenenfonds via een intermediair die actief is binnen de gemeente.

Wil je gebruik maken van de steun van het Volwassenenfonds? Kijk dan voor meer informatie op: www.volwassenenfonds.nl/deelnemers.

Woon je in een andere gemeente?

Wil je ook graag aan de slag met sport of een creatieve activiteit? Maar woon je niet in de gemeente Goes? Zoek naar jou gemeente via de gemeentechecker op onze website en ontdek of jouw gemeente al is aangehaakt.

Gemeente?

Bent u een gemeente en heeft u ook interesse om aan te haken? Neem contact op met een lokale coördinator van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Hij of zij vertelt u er graag alles over!

Samen maken we deelnemen aan sport of een creatieve activiteit mogelijk binnen uw gemeente.

Terug naar nieuwsoverzicht