Home > Nieuws > Welkom gemeente Eemsdelta
7 september 2023

Welkom gemeente Eemsdelta

Wie, wat, waar?

Vanaf 18 september 2023 kunnen inwoners uit gemeente Eemsdelta die leven rond het bestaansminimum, gebruik maken van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Inwoners kunnen een aanvraag doen voor één sport of culturele activiteit. Daarnaast vergoedt het fonds het lidmaatschap van de bibliotheek en zwemlessen tot en met diploma A.

Wethouder Hans Ronde, Rita van Driel van het Volwassenenfonds en directeur van Huis voor de Sport Groningen Karin Zwart ondertekenden hiervoor een samenwerkingsovereenkomst. Deelname aan het Volwassenenfonds is mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Groningen.

Hans Ronde: “Mee kunnen doen aan sport, cultuur en muziek is belangrijk. Dat heeft een positieve invloed op de gezondheid en vergroot je sociale netwerk. Meedoen kost geld. Geld dat er bij huishoudens met een laag inkomen vaak niet is. Daarom werken wij al een aantal jaren samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Voor inwoners vanaf 18 jaar was deze mogelijkheid er niet. Door aan te sluiten bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur kunnen inwoners van alle leeftijden met een laag inkomen nu ook sporten of meedoen aan culturele activiteiten.”

Hoe werkt het Volwassenenfonds Sport & Cultuur?

Inwoners kunnen een aanvraag doen bij het Volwassenenfonds via een intermediair die actief is binnen de gemeente.

Wil je gebruik maken van de steun van het Volwassenenfonds? Kijk dan op www.volwassenenfonds.nl/deelnemers/ voor meer informatie.

Woon je in een andere gemeente?

Wil je ook graag aan de slag met sport of een creatieve activiteit? Maar woon je niet in de gemeente Eemsdelta? Zoek naar jou gemeente via de gemeentechecker op onze website en ontdek of jouw gemeente al is aangehaakt.

Gemeente?

Bent u een gemeente en heeft u ook interesse om aan te haken? Neem contact op met een lokale coördinator van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Hij of zij vertelt u er graag alles over!

Samen maken we deelnemen aan sport of een creatieve activiteit mogelijk binnen uw gemeente.

Terug naar nieuwsoverzicht