Home > Nieuws > Welkom gemeente Delft
11 januari 2024

Welkom gemeente Delft

Wie, wat, waar?

Vanaf nu kunnen volwassenen uit gemeente Delft die leven rond het bestaansminimum, gebruik maken van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Inwoners vanaf 18 jaar en ouder kunnen een aanvraag doen voor een sport of culturele activiteit.

Wethouder Joëlle Gooijer en Penningmeester van het Volwassenenfonds Casper van den Bergh ondertekenen de samenwerking.

In de gemeente Delft leven zo’n 6.500 inwoners rond het sociaal minimum. Wethouder Joëlle Gooijer: “Voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen werken we al een aantal jaar samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Maar voor volwassenen bestond deze mogelijkheid nog niet. Deelnemen aan sport en cultuur is daarom vaak niet mogelijk voor deze groep, omdat zij hier geen geld voor hebben. Terwijl we het belangrijk vinden dat iedereen kan meedoen. Sport en cultuur moeten toegankelijk zijn voor iedereen. Daarom werken we als gemeente graag samen met het Volwassenfonds.”

Bestuurslid Casper van den Bergh van het Volwassenenfonds: “Dankzij de samenwerking met de gemeente Delft kunnen wij nu de financiële drempels tot sport & cultuur wegnemen voor Delftenaren. We zijn blij dit te kunnen doen. Sport & cultuur dient immers voor iedereen toegankelijk te zijn. Ik gun het iedereen om samen met anderen in beweging te kunnen komen en de waarde van cultuur te kunnen ervaren.”

Hoe werkt het Volwassenenfonds Sport & Cultuur?

Inwoners kunnen een aanvraag doen bij het Volwassenenfonds via een intermediair die actief is binnen de gemeente Delft. Wil je gebruik maken van de steun van het Volwassenenfonds? Kijk dan voor meer informatie op: www.volwassenenfonds.nl/deelnemers.

Woon je in een andere gemeente?

Wil je ook graag aan de slag met sport of een creatieve activiteit? Maar woon je niet in de gemeente Delft? Zoek naar jou gemeente via de gemeentechecker op onze website en ontdek of jouw gemeente al is aangehaakt.

Gemeente?

Bent u een gemeente en heeft u ook interesse om aan te haken? Neem contact op met een lokale coördinator van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Hij of zij vertelt u er graag alles over!

Samen maken we deelnemen aan sport of een creatieve activiteit mogelijk binnen uw gemeente.

Terug naar nieuwsoverzicht