Home > Nieuws > Welkom gemeente De Fryske Marren!
30 april 2024

Welkom gemeente De Fryske Marren!

Wie, wat, waar?

Vanaf nu kunnen volwassenen uit gemeente De Fryske Marren die leven rond het bestaansminimum, gebruik maken van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Inwoners vanaf 18 jaar en ouder kunnen een aanvraag doen voor een sport of culturele activiteit.

“Tegearre mei it folwoeksenefûns soargje wy derfoar dat in soad ynwenners meidwaan kinne en sels harren sport- en kultueraktiviteiten kieze dy ’t sy graach dwaan wolle’’, zegt wethouder Luciënne Boelsma. Vertaling: “Samen met het Volwassenenfonds zorgen we ervoor dat veel inwoners mee kunnen doen en zelf hun sport- en cultuuractiviteiten kunnen kiezen die ze graag willen doen.”

Hoe werkt het Volwassenenfonds Sport & Cultuur?

Inwoners kunnen een aanvraag doen bij het Volwassenenfonds via een intermediair die actief is binnen de gemeente De Fryske Marren. Wil je gebruik maken van de steun van het Volwassenenfonds? Kijk dan voor meer informatie op: www.volwassenenfonds.nl/deelnemers.

Woon je in een andere gemeente?

Wil je ook graag aan de slag met sport of een creatieve activiteit? Maar woon je niet in de gemeente De Fryske Marren? Zoek naar jouw gemeente via de gemeentechecker op onze website en ontdek of jouw gemeente al is aangehaakt.

Gemeente?

Ben je werkzaam bij een gemeente en heb je ook interesse om aan te haken? Neem contact op met een lokale coördinator van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Hij of zij vertelt er graag alles over! Samen maken we deelnemen aan sport of cultuur mogelijk binnen jouw gemeente.

Terug naar nieuwsoverzicht