Home > Nieuws > Welkom gemeente Beekdaelen, Simpelveld en Voerendaal
18 juli 2023

Welkom gemeente Beekdaelen, Simpelveld en Voerendaal

Wie, wat, waar?

Vanaf nu kunnen inwoners die leven rond het bestaansminimum, uit gemeente Beekdaelen, Simpelveld en Voerendaal gebruik maken van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur.

“Met name gezinnen met lage inkomens moeten nu vaak afhaken omdat het geld gewoonweg niet toereikend is voor deze “luxe”, zegt Chantalle Baburek, directrice van Kompas. “Sport en hobby’s zijn echter enorm belangrijk voor ontspanning, plezier, gezondheid en geluk. Als lid van een vereniging blijft een inwoner actief. Het draagt bij aan saamhorigheid, haalt mensen uit hun isolement en een mooie bij-winst is dat verenigingen meer leden krijgen”.

Hoe werkt het Volwassenenfonds Sport & Cultuur?

Inwoners kunnen een aanvraag doen bij het Volwassenenfonds via een intermediair die actief is binnen de gemeente.

Wil je gebruik maken van de steun van het Volwassenenfonds? Kijk dan op www.volwassenenfonds.nl/deelnemers/ voor meer informatie.

Woon je in een andere gemeente?

Wil je ook graag aan de slag met sport of een creatieve activiteit? Maar woon je niet in de gemeente Beekdaelen, Simpelveld of Voerendaal ? Zoek naar jou gemeente via de gemeentechecker op onze website en ontdek of jouw gemeente al is aangehaakt.

Gemeente?

Bent u een gemeente en heeft u ook interesse om aan te haken? Neem contact op met een lokale coördinator van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Hij of zij vertelt u er graag alles over!

Samen maken we deelnemen aan sport of een creatieve activiteit mogelijk binnen uw gemeente.

Terug naar nieuwsoverzicht