Home > Nieuws > Sportkleding en materialen dankzij donatie Rabobank Gouda
20 april 2021

Sportkleding en materialen dankzij donatie Rabobank Gouda

Uitbreiding Volwassenenfonds Sport & Cultuur dankzij donatie Rabobank

Dankzij een donatie van een bedrag van €7.500 uit het Regiofonds van de Rabobank Hollandse IJssel kunnen meerderjarige inwoners van Gouda, die moeten rondkomen van een minimum inkomen, een vergoeding tot €90 krijgen voor sportmaterialen en sportkleding. Dit is een aanvulling op de 1 januari 2021 in Gouda gestarte pilot bij het landelijke Volwassenenfonds Sport & Cultuur, waar voor deze doelgroep een vergoeding van de contributie tot €250 per jaar kan worden aangevraagd.

Jos Reekers – ledenraadslid van Rabobank Hollandse IJssel  – is zelf actief hardloper, fietser en zeiler en was een aantal jaar penningmeester bij voetbalvereniging Donk: “Prachtig dat de gemeente Gouda en de sportverenigingen elkaar gevonden hebben om iedereen te laten meedoen. Met deze pilot gebruiken we de bestaande sportinfrastructuur. Dat betekent effectief gebruik van middelen, goed voor de mensen, goed voor de clubs en daardoor een grote kans op succes. Vanuit die gedachte steunt de Rabobank vanuit haar Regiofonds graag de Gouwenaars die het nodig hebben en daarmee ook lokale winkels voor de aanschaf van sportspullen.”

Het volledige persbericht lees je hier.

Meedoen in Gouda?

Neem contact op met coördinator Stefan Hagebeek:

zuid-holland@volwassenenfonds.nl
0174 244940

Woon je in een andere gemeente en wil je ook graag aan de slag met sport of een creatieve activiteit? Zoek jouw gemeente op met de handige gemeentechecker en ontdek of ze meedoen.

Terug naar nieuwsoverzicht