Home > Nieuws > Sluit aan bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur en ontvang een coördinatie-impuls
13 juni 2024

Sluit aan bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur en ontvang een coördinatie-impuls

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur heeft in 2024 een subsidie ontvangen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Dankzij deze coördinatie-impuls kunnen wij gemeenten die in 2024 aanhaken, laten profiteren hiervan. Hierdoor kunnen wij nog meer volwassenen stimuleren te gaan sporten en bewegen die rond het bestaansminimum leven.

Wat houdt de impuls in? 

VWS stelt voor 14 gemeenten een budget van € 4.713- per gemeente beschikbaar voor de lokale coördinatiekosten. Hiermee kan een duurzaam intermediairsnetwerk binnen de gemeente worden opgezet om volwassenen die leven rond het bestaansminimum te bereiken en te laten deelnemen aan sportieve en culturele activiteiten. Het gaat om een eenmalige impuls voor gemeenten die in 2024 aanhaken en een overeenkomst van minimaal één jaar aangaan. 

 Voorwaarden impuls 

De gemeente moet ondersteuning bieden bij het opbouwen van het netwerk. Bijvoorbeeld in de rol als opdrachtgever naar de lokale buurtsportcoaches/cultuurcoach of door zelf initiatief te nemen in het aanreiken van een coördinator. Op deze manier ontstaat een duurzaam netwerk. 

 Hoe komt een gemeente in aanmerking? 

Als een gemeente gebruik wil maken van de coördinatie-impuls 2024, kan dat door zich aan te sluiten bij het Volwassenenfonds. Samen met de provinciaal coördinator vult de gemeente het aanvraagformulier in. Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur beoordeelt vervolgens aan de hand van dit formulier of de gemeente voldoende bijdraagt aan de beoogde doelstellingen om de impuls toe te kennen. Let op: er is budget voor 14 gemeenten, op is op.

 Verkennend gesprek? Neem contact met ons op!

Wil je als gemeente aansluiten bij het Volwassenenfonds en gebruik maken van de coördinatie-impuls? Neem dan contact op met de provinciale coördinator van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur in jouw provincie. Kijk hier voor de contactgegevens. 

Terug naar nieuwsoverzicht