Home > Nieuws > Gemeente Waadhoeke haakt ook aan!
18 januari 2021

Gemeente Waadhoeke haakt ook aan!

De gemeente Waadhoeke haakt, als eerste Friese gemeente, ook aan bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Welkom Waadhoeke!

Wie, wat, waar?

  • Vanaf 1 januari 2021 kunnen inwoners van de gemeente Waadhoeke, die het niet breed hebben, gebruik maken van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur.
  • Daardoor kunnen ze (weer) deelnemen aan sport en cultuur.
  • Waadhoeke is de eerste gemeente in Fryslân die het Volwassenenfonds Sport & Cultuur aanbiedt aan haar inwoners.

Wethouder van Participatie, Boukje Tol: “Wij constateren de behoefte bij inwoners om actief mee te kunnen doen. De kosten mogen dan geen belemmering zijn. Voor jeugd tot 18 jaar hebben we het Jeugdfonds Sport & Cultuur, maar nu kan het hele gezin meedoen! Van bewegen en genieten van bijvoorbeeld muziek of toneel voelt iedereen zich beter.“

Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland hebben geen geld voor sport of een culturele hobby. In Fryslân gaat het om 50.000 inwoners. Om hen te ondersteunen is het Volwassenenfonds Sport & Cultuur in het leven geroepen. Sporten of bezig zijn met een creatieve hobby als schilderen, theater of beeldende kunst heeft een bewezen positief effect op de gezondheid.

Lees het volledige persbericht.

Hoe werkt het Volwassenenfonds Sport & Cultuur?

Inwoners die leven rond het bestaansminimum, kunnen een aanvraag indienen via een intermediair. Dat kan bij medewerkers van het gebiedsteam, via gebiedsteam@waadhoeke.nl, of bij de buurtsportcoaches van het Beweegteam Waadhoeke, via beweegteamwaadhoeke@sportfryslan.nl. Vervolgens wordt de aanvraag getoetst door het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Wanneer de aanvraag akkoord is, wordt de contributie rechtstreeks overgemaakt aan de vereniging.

Meer informatie: www.volwassenenfonds.nl of www.waadhoeke.nl.

Meedoen?

Woon je in een andere gemeente en wil je ook graag aan de slag met sport of een creatieve activiteit? Zoek jouw gemeente op via de handige gemeentechecker op onze website en ontdek of de gemeente al meedoet.

Gemeente?

Bent u een gemeente en heeft u ook interesse om aan te haken? Neem contact op met een lokale coördinator van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Hij of zij vertelt u er graag alles over!

Samen maken we deelnemen aan sport of een creatieve activiteit mogelijk binnen uw gemeente.

Terug naar nieuwsoverzicht