Home > Nieuws > Gemeente Dantumadiel haakt aan!
7 november 2022

Gemeente Dantumadiel haakt aan!

Goed nieuws! De gemeente Dantumadiel is aangehaakt bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. In de gemeente Dantumadiel leven ongeveer 1100 huishoudens van een laag inkomen (bron CBS). De gemeente vindt deelnemen aan sport en culturele activiteiten erg belangrijk.

Wethouder Rommy Kempenaar: “Meidwaan kinne oan sport en kultuer biedt in protte sûnens en sosjale foardielen. Dêrom fine wy dat alle bewenners dêr oan meidwaan kinne moatte. Jild mei dêrby gjin drompel opsmite opsmite. Dêrom wurkje wy mei it Volwassenenfonds, sadat eltsenien meidwaan kin, ek ynwenners mei in smelle beurs”.

Coördinator Rainer de Groot: “We zijn ontzettend blij dat de gemeente Dantumadiel als zevende gemeente in Fryslân aansluit bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Hiermee kunnen wij in navolging van de gemeenten Waadhoeke, Opsterland, Achtkarspelen, Tytsjerksteradiel, Weststellingwerf en Noardeast-Fryslân ook inwoners uit Dantumadiel structureel laten deelnemen aan sport of cultuur.”

Hoe werkt het Volwassenenfonds Sport & Cultuur?

Inwoners kunnen een aanvraag bij het Volwassenenfonds doen door een intermediair die actief is binnen de gemeente. Bekijk hier een overzicht van de intermediairs in Dantumadiel.

Wil je gebruik maken van de steun van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur? Kijk dan op www.volwassenenfonds.nl/deelnemers voor meer informatie.

Woon je in een andere gemeente?

Wil je ook graag aan de slag met sport of een creatieve activiteit, maar woon je niet in één van deze gemeenten? Zoek naar jouw gemeente via de handige gemeentechecker op onze website en ontdek of jouw gemeente al meedoet.

Gemeente?

Bent u een gemeente en heeft u ook interesse om aan te haken? Neem contact op met een lokale coördinator van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Hij of zij vertelt u er graag alles over!

Samen maken we deelnemen aan sport of een creatieve activiteit mogelijk binnen uw gemeente.

Terug naar nieuwsoverzicht