Home > Nieuws > Gemeente Almere haakt aan!
29 november 2022

Gemeente Almere haakt aan!

Goed nieuws! De gemeente Almere is aangehaakt bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Deelnemen aan sport of een creatieve activiteit zorgt o.a. voor een goede conditie, verminderde kans op ziekten, een sterk sociaal netwerk én een groeiend zelfvertrouwen. Dat gunt de gemeente alle inwoners van Almere.

Per december 2022 is gemeente Almere dan ook aangehaakt bij het Volwassenenfonds, in de vorm van een pilot voor 1 jaar.  Het Volwassenenfonds biedt een tegemoetkoming aan volwassen die willen sporten en of culturele activiteiten willen ondernemen. In gemeente Almere kunnen in het eerste jaar maximaal 225 volwassenen aangemeld worden via geselecteerde intermediairs. Na de pilot wordt gekeken hoe dit een vervolg kan krijgen.

De vergoeding bedraagt maximaal 300 euro voor sport of 400 euro voor culturele activiteiten. Deze tegemoetkoming is bedoeld voor inwoners van Almere met een inkomen onder 120% van het sociaal minimum of volwassenen die deelnemen aan een wettelijk schuldhulpverleningstraject. Deze tegemoetkoming wordt direct betaald aan de sport- of culturele aanbieder.

Hoe werkt het Volwassenenfonds Sport & Cultuur?

Inwoners kunnen een aanvraag doen bij het Volwassenenfonds via een intermediair die actief is binnen de gemeente. Bekijk hier overzicht van de intermediairs in Almere en de spelregels om te zien of jij in aanmerking komt.

Woon je in een andere gemeente?

Wil je ook graag aan de slag met sport of een creatieve activiteit, maar woon je niet in Almere? Zoek naar jouw gemeente via de handige gemeentechecker op onze website en ontdek of jouw gemeente al meedoet.

Gemeente?

Bent u een gemeente en heeft u ook interesse om aan te haken? Neem contact op met een lokale coördinator van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Hij of zij vertelt u er graag alles over!

Samen maken we deelnemen aan sport of een creatieve activiteit mogelijk binnen uw gemeente.

Terug naar nieuwsoverzicht