Home > Nieuws > Welkom gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel
9 maart 2022

Welkom gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel

Wie, wat, waar?

Vanaf 1 maart 2022 kunnen inwoners van de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel, die het niet breed hebben, gebruik maken van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Wethouders Margreet Jonker en Gelbrig Hoekstra ondertekenden een samenwerkingsovereenkomst met Anne Jochem de Vries, directeur Sport Friesland.

Sporten of bezig zijn met een creatieve hobby als schilderen, theater of beeldende kunst heeft een bewezen positief effect op de gezondheid. Meer dan 1 miljoen mensen in Nederland heeft geen geld voor sport of een culturele hobby. Om hen te ondersteunen is het Volwassenenfonds Sport & Cultuur in het leven geroepen. Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel vinden deelnemen aan sport en culturele activiteiten erg belangrijk. “Door aan te haken bij het Volwassenenfonds dragen we actief bij aan een gezond en gelukkig leven van de inwoners van onze gemeente”, aldus wethouder Jonker.

Lees hier het volledige persbericht.

Hoe werkt het Volwassenenfonds Sport & Cultuur?

Inwoners kunnen een aanvraag bij het Volwassenenfonds doen door een intermediair die actief is binnen de gemeente. Voor Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel zijn dat de buurtsportcoaches van High Five Sportstimulering en medewerkers van Suska (Achtkarspelen) of KEaRN Welzijn (Tytsjerksteradiel) “We vinden het belangrijk dat óók mensen met minder geld toegang hebben tot sport en cultuur. Bijvoorbeeld bij eenzaamheid zijn de effecten van deelnemen aan gezamenlijke activiteiten niet te onderschatten”, zegt wethouder Hoekstra.

Wil je gebruik maken van de steun van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur? Kijk dan op www.volwassenenfonds.nl/deelnemers voor meer informatie.

Woon je in een andere gemeente?

Wil je ook graag aan de slag met sport of een creatieve activiteit, maar woon je niet in één van deze gemeenten? Zoek naar jouw gemeente via de handige gemeentechecker op onze website en ontdek of jouw gemeente al meedoet.

Gemeente?

Bent u een gemeente en heeft u ook interesse om aan te haken? Neem contact op met een lokale coördinator van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Hij of zij vertelt u er graag alles over!

Samen maken we deelnemen aan sport of een creatieve activiteit mogelijk binnen uw gemeente.

Terug naar nieuwsoverzicht