Home > Nieuws > Welkom Sittard-Geleen en Stein!
6 september 2021

Welkom Sittard-Geleen en Stein!

Per 1 september zijn er weer twee gemeenten uit de provincie Limburg aangehaakt bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur: Welkom gemeente Sittard-Geleen en gemeente Stein!

Gemeente Sittard-Geleen

Kim Schmitz is voorzitter van het Volwassenenfonds Limburg en tevens wethouder van de gemeente Sittard-Geleen. Kim heeft haar enthousiasme over het fonds zo goed weten over te brengen op haar collega wethouders dat zij niet anders konden dan het fonds omarmen in de gemeente Sittard-Geleen.

In Sittard-Geleen heeft ruim 11 % van de inwoners een laag inkomen. “Teveel mensen hebben niet de financiële middelen voor een lidmaatschap van bijvoorbeeld een sportclub of een fanfare”, zegt wethouder Sport & Cultuur Andries Houtakkers. “Tegelijkertijd hebben ze vaak wel zorgen. Juist zo’n lidmaatschap van een vereniging of een sportclub werkt dan heilzaam en geeft mensen energie en kracht.”

Gemeente Stein

Ook de burgemeester van Stein raakte overtuigd van het belang van het Volwassenenfonds. “Wij willen niets liever dan dat al onze inwoners, ongeacht hun financiële situatie, mee kunnen doen aan sport & cultuur. Dankzij de steun van het Volwassenenfonds kunnen volwassenen, die onvoldoende financiële middelen hebben, meedoen aan activiteiten zoals wandelen, voetbal, beweeglessen voor ouderen, muziek, schilderen en creatieve workshops.

Wie, wat, waar?

Beide gemeenten zijn vanaf 1 september aangesloten. Dit betekent dat sport- en culturele activiteiten nu worden vergoed aan volwassenen die daarvoor in aanmerking komen.

Woon jij in de gemeente Sittard-Geleen of gemeente Stein en wil je weten of je gebruik kunt maken van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur? Op deze pagina vind je de gegevens van de contactpersoon en de spelregels die gelden in gemeente Sittard-Geleen.Bekijk hier de contactpersoon en de spelregels in gemeente Stein. Aarzel niet om contact op te nemen.

Gemeente?

Bent u een gemeente en heeft u interesse om aan te haken bij het Volwassenenfonds? Neem contact op met een lokale coördinator van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Hij of zij vertelt u er graag alles over.

Samen maken we deelnemen aan sport of een creatieve activiteit mogelijk binnen uw gemeente!

Terug naar nieuwsoverzicht