Home > Nieuws > Sport & Samenleving podcast
6 april 2020

Sport & Samenleving podcast

Wat zijn de gevolgen van corona voor de lokale sport? En hoe zit het nu precies met het Nationaal Sportakkoord en de lokale sportakkoorden met de hulp van formateurs en adviseurs? De Sport & Samenleving Podcast van Team Sportservice is gelanceerd en plaatsvervangend directeur Sport bij het Ministerie van VWS, Joëlle Staps, geeft als eerste gast antwoord op deze vragen.

Sport & Samenleving Podcast

De Sport & Samenleving Podcast is een maandelijkse podcast voor iedereen die in de wereld van sport en samenleving actief is. Met de podcast wil Team Sportservice inspireren en vooral ook wijzer maken. Als adviseur en uitvoerder van sportbeleid ziet Team Sportservice in de dagelijkse praktijk de ontwikkelingen en uitdagingen van beleidsmakers op het gemeentehuis, buurtsportcoaches in de wijk, vakleerkrachten bewegingsonderwijs op scholen en bestuurders op de vereniging. Deze ontwikkelingen en uitdagingen staan centraal in de Sport & Samenleving Podcast. De podcast behandelt de actualiteit, maar draait uiteindelijk om een goed inhoudelijk gesprek tussen de gast van de maand en ervaren presentator Lennart Booij.

“Veel van het nieuws gaat toch over de landelijke initiatieven, het landelijk beleid, de grote onderzoeksresultaten en dergelijke. Maar de uitdagingen waar de mensen tegenaan lopen die lokaal actief zijn in de wereld van sport en bewegen, is voor die groep natuurlijk minstens zo interessant. En dan vooral om daar eens wat dieper op in te gaan, de tijd ervoor te nemen en ze op die manier hopelijk verder te helpen.

Abonneer op de podcast

Alle afleveringen van de Sport & Samenleving Podcast luister je hieronder. Of abonneer je op de podcast via jouw favoriete podcastapp om geen enkele aflevering te missen. Elke maand is hier een nieuwe aflevering te vinden.

Terug naar nieuwsoverzicht