Home > Nieuws > Nieuwe partner: SAM& voor alle kinderen
21 september 2022

Nieuwe partner: SAM& voor alle kinderen

Vanaf heden is het Volwassenenfonds Sport & Cultuur officieel partner van Sam& en daar zijn wij ontzettend blij mee. Sam& is een samenwerkingsverband van Leergeld Nederland, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Stichting Jarige Job en Nationaal Fonds Kinderhulp. Samen zetten zij zich in om kinderen en jongeren te ondersteunen die opgroeien in een gezin met weinig financiële middelen, door allerlei voorzieningen te bieden op het gebied van educatie, sport, cultuur, verjaardag, vrije tijd en andere activiteiten. Dit doet Sam& in samenwerking met gemeenten, lokale partners en bedrijven.

Sam& deelnemer, wat houdt dat in?

Momenteel is het Volwassenenfonds Sport & Cultuur actief in 43 gemeenten door het hele land. Vanaf halverwege september wordt het portaal van Sam& voor alle kinderen zo ingericht, dat de sport- en cultuuraanvragen voor kinderen en jongeren tussen de 18 en 21 jaar oud worden doorgestuurd naar het Volwassenenfonds in de gemeenten waar zij actief zijn.

De kracht van samenwerken

Het is mooi om te zien dat we steeds meer samenwerkingen in de vorm van Sam& deelnemers aangaan. We delen een zelfde visie en kunnen er op deze manier gezamenlijk voor zorgen dat meer jongeren kunnen meedoen met sport en cultuur als daar thuis niet genoeg geld voor is.

Judith Hermelink, coördinator Sam& voor alle kinderen:
Samen kun je meer bereiken. Daarom zijn we ontzettend blij dat het Volwassenenfonds Sport & Cultuur nu ook Sam& deelnemer wordt.  Hiermee maken we het aanvragen van Sport & Cultuur voor jongeren tussen de 18 en 21 jaar in de 43 actieve gemeenten voor ouders eenvoudiger. Daarnaast gaan we deze ouders ook direct attenderen dat ook zij zelf gebruik kunnen maken van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Sport en cultuur is namelijk net zo belangrijk voor volwassenen als voor kinderen. Een mooie stap!

Rita van Driel, voorzitter Volwassenenfonds:

We zijn blij met de samenwerking met Sam&. Jongvolwassenen vallen vaak tussen wal en schip met regelingen. Door gebruik te maken van het portaal van Sam& kunnen we de krachten bundelen en deze jongeren actief houden. 

Terug naar nieuwsoverzicht