Home > Nieuws > Nieuwe partner: De VoorzieningenWijzer
22 april 2024

Nieuwe partner: De VoorzieningenWijzer

Vanaf heden is het Volwassenenfonds Sport & Cultuur officieel partner van De VoorzieningenWijzer en daar zijn wij ontzettend blij mee. ‍De VoorzieningenWijzer wordt sinds 2016 succesvol ingezet door circa 75 gemeentes, woningcorporaties en welzijnsorganisaties. Samen hebben ze al meer dan 20.000 huishoudens geholpen aan de keukentafel en hebben al 500.000 huishoudens gebruik gemaakt van de online tools.

De VoorzieningenWijzer, wat houdt dat in?

Ons land kent naast het Volwassenenfonds nog allerlei andere regelingen, fondsen en toeslagen voor financiële ondersteuning. Bovendien mag iedereen zelf een zorgverzekering en energieleverancier kiezen. Veel mensen zien daardoor door de bomen het bos niet meer. Toeslagen kunnen mensen soms zelfs in de problemen brengen, als achteraf terugbetaald moet worden. De VoorzieningenWijzer brengt met slimme tools voor gemeenten en andere organisaties precies in kaart waar iemand recht op heeft. De basis op orde, dat voorkomt schulden.

“Door het Volwassenenfonds op te nemen in De VoorzieningenWijzer, kunnen we nog meer mensen wijzen op de mogelijkheden voor sport en cultuur; ook als ze wat minder te besteden hebben” Anne Prins, teamleider De VoorzieningenWijzer

Weer een mooie partner die we mogen verwelkomen. Meer informatie over De VoorzieningenWijzer vind je op de website.

Haak aan als partner!

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur gelooft in samenwerken. Hoe meer partners er zijn aangehaakt bij het fonds, hoe meer volwassenen er kunnen meedoen aan sport en cultuur. Organisatie, bedrijf, maatschappelijke partner, sportbond of culturele instelling? We werken graag met je samen!

Neem direct contact op met Tessa Brouwer, landelijk coördinator Volwassenenfonds: info@volwassenenfonds.nl.

Is er thuis geen geld…

En wil je wel graag aan de slag met sport of culturele activiteiten? Gebruik de gemeentechecker en ontdek of jouw gemeente al is aangehaakt!

Terug naar nieuwsoverzicht