Home > Nieuws > Marijke doet aan fitness met support van het Volwassenenfonds
25 mei 2020

Marijke doet aan fitness met support van het Volwassenenfonds

Via haar contact bij het GGZ is Marijke (33 jaar) in contact gekomen met team Hillegom in Beweging (HIB) onderdeel van Stichting SportSupport Kennemerland. De teamleden van HIB zijn intermediair in de gemeente Hillegom voor het ‘Volwassenenfonds Sport & Cultuur’.

Na uitleg over de mogelijkheden heeft Marijke gekozen voor fitness. Een aantal sportscholen in Hillegom hebben een speciale regeling getroffen waardoor het maximaal te krijgen bedrag toereikend is om onbeperkt te fitnessen. Zo ook bij SportPlaza Hillegom waar Marijke vanaf mei 2019 wekelijks sport.

Volgens Marijke is het aanvraagformulier duidelijk. De vragen waren niet moeilijk waardoor zij dit zelfstandig kon regelen. Marijke heeft het formulier ingeleverd bij team HIB en zij hebben de aanvraag gedaan bij het Volwassenenfonds. Een aantal weken na de aanvraag kreeg Marijke via team HIB een akkoord van het fonds en kon ze starten.

Bij SportPlaza Hillegom wordt Marijke van harte welkom geheten en door één van de instructeurs wordt zij wegwijs gemaakt op de apparaten. Marijke gaat twee keer per week sporten waarvan één keer bij ‘Lekker in je Lijf 2.0’. Dit is een klein groepje sporters die elkaar op donderdag tussen 13.00-14.00 uur ontmoeten en stimuleren.

Marijke heeft in de sportschool helemaal haar draai gevonden en een tweede aanvraag wordt binnenkort gedaan (jaarlijks). Helaas kan op dit moment, in verband met het coronavirus, even niet in de sportschool getraind worden. Daarom is zij nu alleen aan het wandelen en fietsen en zij is vastbesloten, zodra het kan, de draad weer op te pakken.

Wil je ook aan de slag?

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur vindt dat alle Nederlanders recht hebben op sporten en creatief bezig zijn. Het is leuk, gezond én goed voor de sociale samenhang en contacten. Helaas is deelnemen aan sport- of culturele activiteiten voor mensen met weinig inkomen niet vanzelfsprekend.

Wil jij, net als Marijke, ook aan de slag met sport of een creatieve activiteit? Lees er hier meer over en ontdek of je in aanmerking komt voor support vanuit het fonds.

Photocredits: Humphrey Muleba on Unsplash
Terug naar nieuwsoverzicht