Home > Nieuws > Lancering eerste video alliantiepartners: “Sport & cultuur voor iedereen toegankelijk”
6 oktober 2022

Lancering eerste video alliantiepartners: “Sport & cultuur voor iedereen toegankelijk”

In samenwerking met een aantal alliantiepartners ‘Sporten en bewegen voor iedereen’ zijn er een reeks video’s gemaakt. Met deze video’s willen we de urgentie van het probleem benadrukken dat sporten en bewegen niet voor iedere volwassene toegankelijk is. We laten steeds diverse mensen uit de doelgroep aan het woord en brengen alliantiepartners van het fonds in beeld.

De kracht van sport & cultuur voor iedereen toegankelijk

We trappen de reeks video’s af met voorzitter Rita van Driel en een potentiële deelnemer van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. In deze video vertelt Tom over zijn passie voor dansen en waarom hij ook graag bij een dansschool wil.  Vanwege zijn financiële situatie is dat helaas niet mogelijk.

Rita van Driel: “Het zou toch zo moeten zijn dat iedereen kan genieten van de kracht en het plezier van sport & cultuur. Een financiële drempel mag daarin geen belemmering zijn. Daarom roep ik alle gemeenten in Nederland op om aan te haken bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Alleen zo maken we sport en cultuur voor iedereen in Nederland toegankelijk!”

 

Terug naar nieuwsoverzicht