Home > Nieuws > Intermediair in het zonnetje: Noord-Brabant
10 juli 2024

Intermediair in het zonnetje: Noord-Brabant

Intermediairs zijn belangrijk voor het Volwassenenfonds. Door hun hulp kunnen mensen die leven rond de inkomensgrens, zelf de positieve effecten van sport en cultuur ervaren. Daarom vinden wij het belangrijk dat deze helden in het zonnetje gezet worden. Met deze keer een intermediair uit Noord-Brabant: Valentine Kortbeek!

Waarom Valentine?

Volgens Rian Spaan is Valentine een uitblinker door haar enorme betrokkenheid bij de inwoners van Vught. “Ze is niet alleen buurtsportcoach bij Move Vught, maar ook actief betrokken bij de organisatie van het Volwassenenfonds. Ze blijft betrokken bij de deelnemers, zelfs na goedkeuring van aanvragen, en volgt of ze plezier hebben in het sporten.” Valentine werkt sinds het begin van de aansluiting van Vught bij het Volwassenenfonds, ongeveer twee jaar geleden. In deze periode heeft ze al 25 mensen geholpen met het verkrijgen van een goedkeuring.

Een praktijkvoorbeeld

Een mooi praktijkvoorbeeld van haar inzet: een inwoner van Vught was door een andere intermediair geplaatst bij een atletiekvereniging met steun van het Volwassenenfonds, maar voelde zich daar niet op zijn plek. Valentine bemiddelde, zorgde voor terugbetaling van de vergoeding aan het fonds, en vond samen met de inwoner een geschikte sportactiviteit.

“De ervaring van deelnemers over Valentine is heel positief. Ze is enorm betrokken en zet zich echt in voor de deelnemers.”

Valentine over het zijn als intermediair

Valentine Kortbeek deelt haar ervaring als intermediair: “Sinds 2013 werk ik in Vught als buurtsportcoach. Toen het Volwassenenfonds in 2020 werd opgericht, zijn wij in 2021 de gesprekken gestart om aan te sluiten. Sinds 2022 zijn wij aangesloten en ik ben erg blij dat we nu ook volwassenen kunnen helpen.”

Valentine’s rol als intermediair draait om het bevorderen van sport en beweging voor iedereen, vooral voor mensen in armoede. “Onze visie is dat iedereen mee moet kunnen doen aan sport en bewegen en door de aansluiting bij het Volwassenenfonds kunnen we dit ook op het gebied van armoede realiseren.” Haar strategie om potentiële deelnemers te bereiken is veelzijdig. Zo zetten ze het Volwassenenfonds in speciale boekjes zoals Sjors Sportief, MAX vitaal gids, en Uniek Actief. Ze helpen mensen bij het vinden van sport- en beweegactiviteiten en geven presentaties over bewegen, leefstijl en valpreventie waar het Volwassenenfonds benoemd wordt.

Iedereen moet mee kunnen doen

Valentine is gepassioneerd over haar werk en de missie van het Volwassenenfonds: “Omdat ik het iedereen gun om te kunnen sporten & bewegen. Het is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor de sociale contacten, de ontspanning, minder stress en hopelijk een gelukkiger leven! Ik hoop nog heel veel jaren hier mijn steentje aan bij te kunnen dragen.”

“Als je iemand als intermediair kan helpen, waardoor het mogelijk is dat die persoon via het Volwassenenfonds mee kan doen op het gebied van sport en bewegen, is dat zo ontzettend fijn en waardevol.”

Meer weten?

Alles over meedoen in Noord-Brabant vind je hier. Of heb je vragen? Neem dan contact op met:

Rian Spaan
brabant@volwassenenfonds.nl
06-41203827 (ma, woe, vrij)


 

Terug naar nieuwsoverzicht