Home > Nieuws > Het Volwassenenfonds nu ook in gemeente Lopik
6 oktober 2022

Het Volwassenenfonds nu ook in gemeente Lopik

Vanaf 1 oktober is gemeente Lopik, als tweede in de provincie Utrecht, aangehaakt bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur.  Volwassenen (18+) met een minimum inkomen, kunnen nu een bijdrage aanvragen van maximaal € 300,- voor deelname aan sport of maximaal € 300,- voor deelname aan cultuur.

Iedereen moet mee kunnen doen aan sport & cultuur

In Lopik leven zo’n 750 inwoners rond het bestaansminimum. Voor kinderen uit de gezinnen werkt de gemeente al een aantal jaar samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Maar voor volwassenen bestond deze mogelijkheid nog niet. Deelnemen aan sport en cultuur is daarom vaak niet mogelijk voor deze groep, omdat hier geen geld voor is.

Wethouder Gerrit Spelt:”Voor veel mensen is meedoen aan sportieve en/of culturele activiteiten een zeer waardevolle verrijking van het dagelijkse leven. Voor de één is het sportieve deel – het bewegen – het belangrijkste, een ander vindt het samen iets doen het belangrijkste. Helaas is voor een aantal mensen dit niet bereikbaar omdat er geen geld beschikbaar is voor contributie e.d. Voor die mensen is er nu het Volwassenenfonds sport en cultuur. Dit fonds zorgt voor het geld als men het zelf niet kan betalen.”

Coördinator Volwassenenfonds provincie Utrecht Lennert Schuttenbeld: “Wij zijn heel blij dat de gemeente Lopik zich heeft aangesloten bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Nu is het zaak dat we alle mensen die graag willen sporten of deelnemen aan een culturele hobby weten te bereiken. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken, er is namelijk een enorme betrokkenheid vanuit professionals in de gemeente Lopik. Onlangs gaf ik bijvoorbeeld een presentatie tijdens een netwerkbijeenkomst van het Breed Sociaal Loket in de gemeente. Hier waren ontzettend veel mensen bij aanwezig, die zich allemaal in willen zetten om een ander te helpen. Dat moet goedkomen!”

 

Terug naar nieuwsoverzicht