Home > Nieuws > Gemeente Lansingerland haakt aan bij het Volwassenenfonds
5 september 2022

Gemeente Lansingerland haakt aan bij het Volwassenenfonds

Vanaf 1 september haakt Gemeente Lansingerland haakt aan bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Volwassenen met een laag inkomen, kunnen vanaf nu een bijdrage aanvragen van maximaal € 250,- voor deelname aan sport en maximaal € 500,- voor deelname aan cultuur.

Sport en cultuur toegankelijk voor alle inwoners uit Lansingerland

In Lansingerland leven zo’n 3.000 inwoners rond het bestaansminimum. Voor kinderen uit de gezinnen werkt de gemeente al een aantal jaar samen met het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Maar voor volwassenen bestond deze mogelijkheid nog niet. Deelnemen aan sport en cultuur is daarom vaak niet mogelijk voor deze groep, omdat hier geen geld voor is.

Sport & cultuur voor gezond en gelukkig leven

Stefan Hagebeek, coördinator van het fonds kijkt uit naar de samenwerking: “Het Volwassenenfonds gelooft dat sport en cultuur bijdraagt aan een gezond en actiever leven. We willen dit voor iedereen mogelijk maken. Ook als er thuis minder geld is. Nu de gemeente is aangehaakt kunnen we ook inwoners uit Lansingerland ondersteunen. Geweldig!”

Wethouder sport Leon Hoek : “Corona laat nog eens extra zien hoe belangrijk een gezonde leefstijl is voor je gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Deelnemen aan sport en cultuur draagt hier aan bij en daarom willen we dit voor iedereen toegankelijk maken. De samenwerking met het Volwassenenfonds maakt dit nu mogelijk.”

Wethouder cultuur Titia Cnossen: “Kennis hebben van cultuur, genieten van dansen of muziek is belangrijk voor de persoonlijke ontwikkeling en voor het eigen welbevinden. Via het Volwassenenfonds maken we dit nu voor veel meer inwoners van Lansingerland mogelijk. Het is een mooie extra mogelijkheid om van cultuur te kunnen genieten en andere inwoners te ontmoeten.”

Foto: v.l.n.r.: Stefan Hagebeek Volwassenenfonds sport & cultuur, Linda van Etten Lansingerland beweegt, Titia Cnossen wethouder cultuur & Leon Hoek wethouder sport.

 

Terug naar nieuwsoverzicht