Home > Nieuws > Gemeente Kerkrade haakt aan!
22 augustus 2022

Gemeente Kerkrade haakt aan!

Vanaf heden kunnen inwoners uit de gemeente Kerkrade gebruik maken van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Voorwaarde voor deelname is dat zij het 12-weekse programma Vitaal Kerkrade succesvol hebben afgerond.

Wethouder John Roland (Participatie): “Sporten zorgt voor een belangrijke, positieve bijdrage aan het welzijn van mensen. Niet alleen lichamelijk, maar zeker ook geestelijk. Sporten kan bijdragen om iemands eigenwaarde te vergroten en om iemand letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen. Dat is onder andere wat wij beogen met Vitaal Kerkrade. Door de financiële ondersteuning en expertise van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur kunnen wij bewegen op een zeer laagdrempelige manier aanbieden. Daar ben ik ontzettend blij mee.

Lees hier het volledige persbericht.

Vitale levensstijl  in samenwerking met het Volwassenenfonds

Vitaal Kerkrade is een programma van Vie. In dit programma worden mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt begeleid en gecoacht op de onderdelen beweging, voeding, leefstijl en participatie. Zo krijgen zij handvatten om een vitale levensstijl te creëren en hun plek in de samenleving te vinden. John Roland: “Het allerbelangrijkste wat wij de deelnemers willen meegeven, is dat een vitale levensstijl ook heel leuk kan zijn. Door de samenwerking met het Volwassenenfonds hopen we dat ze ook op langere termijn een vitalere levensstijl behouden.”

Terug naar nieuwsoverzicht