Home > Nieuws > Energiecompensatie doneren?
1 november 2022

Energiecompensatie doneren?

In november en december ontvangt ieder huishouden een energiecompensatie vanuit de rijksoverheid. Voor meer dan 900.000 huishoudens die in armoede leven, is dit een kleine bijdrage die ze heel goed kunnen gebruiken. Gelukkig zijn er ook huishoudens in Nederland die aangeven dit budget niet nodig te hebben. Huishoudens die de bijdrage graag ten goede laten komen aan hen die het wel echt kunnen gebruiken. Daarom biedt het Volwassenenfonds de mogelijkheid (een deel van) deze compensatie te doneren.

Een inclusieve samenleving

Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur staat voor een inclusieve samenleving waarin iedereen profiteert van de kracht van sport en cultuur. Het fonds heeft al voor meer dan 5000 volwassenen de financiële drempel tot sport en cultuur kunnen wegnemen. Sport- en cultuuractiviteiten dragen o.a. bij aan een goede gezondheid, aan de persoonlijke ontwikkeling en werkt ter preventie van eenzaamheid. Voor een bedrag van € 250,- kan iemand vaak al een jaar lang sporten of deelnemen aan cultuur.

Uit onderzoek van het Mulier Instituut blijkt dat in 17 procent van de huishoudens minstens één sportlidmaatschap of abonnement werd opgezegd (periode mei 2021 tot mei 2022). Een belangrijke reden is dat de financiële situatie in het huishouden sporten niet toeliet.

Doneren?

Kan jij ook (een deel van) de energiecompensatie missen om een ander te helpen? Scan dan de QR-code voor een donatie (gebruik de camera-app op je telefoon). Of klik hier om een donatie te doen. Jouw donatie gaat naar een inwoner van een aangesloten gemeente die nu nog niet mee kan doen aan bewegen of cultuur, omdat ze daarvoor de financiële middelen missen.

Wil je (of jouw organisatie) dat de donatie binnen een specifieke provincie of aangesloten gemeente wordt ingezet? Neem dan contact op met Tessa Brouwer via info@volwassenenfonds.nl.

Terug naar nieuwsoverzicht