Home > Nieuws > Coördinator Demy Weertman: “Deelnemers zijn erg blij dat ze hun hobby kunnen gaan beoefenen!”
7 december 2020

Coördinator Demy Weertman: “Deelnemers zijn erg blij dat ze hun hobby kunnen gaan beoefenen!”

Demy Weertman is coördinator van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur in de provincie Noord-Brabant. Ze vertelt hoe ze de gemeente helpt met het opstarten van netwerk aan intermediairs, maar ook praten we over hoe enthousiasme onderdeel van een strategie kan zijn. Lees hier meer!

Nieuwe mogelijkheden

Demy Weertman is werkzaam bij SSNB (Sportservice Noord-Brabant) en daarnaast is ze actief als coördinator van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur voor de provincie Noord-Brabant. Ze vertelt wat ze o.a. doet voor het fonds: “Ik heb contact met Brabantse gemeenten om hen te informeren over de werkwijze en de mogelijkheden van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. In de hoop dat er natuurlijk nog meer Brabantse gemeenten gaan aansluiten!”

Ze vervolgt: “Daarnaast heb ik de opdracht gekregen om voor de gemeente Roosendaal het netwerk aan intermediairs op te starten. Dit was een erg leuk klus, omdat je gelijk veel contact hebt met de professionals die met de doelgroep in aanraking komen. Zij zijn natuurlijk onwijs enthousiast over deze nieuwe mogelijkheid in hun gemeente! Momenteel ben ik bezig met het verwerken van de eerste aanvragen van de gemeente Roosendaal, zodat de aanvragers hopelijk snel mee kunnen doen aan hun aangevraagde sportieve- of culturele activiteit.”

Enthousiasme werkt door!

Een speciale strategie om gemeenten te laten aanhaken, heeft ze niet: “Ik heb (nog) niet echt een strategie, buiten dat je vooral zelf enthousiast moet zijn. Ik vind dat iedereen in Nederland moet kunnen genieten van een sportieve- of culturele activiteit en deze mogelijkheid zou iedere gemeente dus moeten hebben. Vooral nu de verwachting is dat er meer mensen onder/rond de armoedegrens zullen komen door de coronacrisis, moeten gemeenten hierin investeren.”

Corona: obstakels en kansen

Demy gaat verder: “Corona is momenteel de grootste uitdaging. Veel gemeenten zijn nu met hele andere dingen bezig dan investeren in nieuwe initiatieven. Ook konden de eerste aanvragen in de gemeente Roosendaal niet direct worden afgehandeld, omdat de activiteiten stil lagen door corona. Een bijkomend voordeel is wel dat we ons nóg bewuster worden van het belang van bewegen en/of een andere hobby, waarbij we mensen ontmoeten en lekker bezig zijn. Momenteel gebeurt alles natuurlijk vanuit huis, maar ik hoop dat we over een tijdje ook weer meer buiten de deur kunnen werken.”

Samen zijn

De intermediairs in Roosendaal staan klaar, vertelt ze: “De intermediairs in de gemeente Roosendaal zijn allemaal ontzettend enthousiast. Ze hebben nu echt iets leuks te bieden aan de doelgroep. Dingen die eerder bijna niet mogelijk waren, kunnen nu ineens wel! Ook deelnemers zijn erg blij dat ze nu eindelijk hun hobby kunnen gaan beoefenen in georganiseerd verband.”

Over het belang van sport en cultuur zegt ze: “Het is voor veel mensen vanzelfsprekend om iedere dinsdagavond naar de voetbaltraining te gaan of om een zumba-les met vrienden te volgen in de sportschool. Maar helaas niet voor iedereeen. Het is zo belangrijk om dit te kunnen, niet alleen voor je lichaam, maar ook voor het mentaal welbevinden. Even lekker uit huis, onder de mensen komen en een leuke activiteit volgen!”

Meedoen?

Ontdek of jouw gemeente al is aangehaakt met de handige gemeentechecker op de website. Volg ons ook op social media en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

 

Terug naar nieuwsoverzicht