Home > Nieuws > Wat speelt er bij… het Volwassenenfonds Utrecht?
9 maart 2021

Wat speelt er bij… het Volwassenenfonds Utrecht?

De praktische uitrol van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur wordt gedaan door 11 Provinciale Sport Organisaties (PSO’s) en het landelijk bureau. Vandaag aan het woord: Lennert Schuttenbeld en Arianne Niks , coördinatoren van Utrecht. Lees snel verder!

Volwassenenfonds Sport & Cultuur, let’s go!

Toen wij begin 2020 startten als coördinatoren van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur konden we niet wachten om hiermee aan de slag te gaan en de eerste gemeenten aan te laten haken. Gemeenten waren enthousiast en de eerste gesprekken waren gevoerd, totdat, je raadt het al… corona. Ondanks dat de interesse van de gemeenten in het Volwassenenfonds onverminderd bleef, zeiden de meeste gemeenten toch ‘op dit moment niet, wij wachten corona even af.’ Daarnaast staan veel gemeenten door corona ook voor een enorme bezuinigingsopgave, waardoor aansluiten bij het Volwassenenfonds ‘nu even geen prioriteit heeft’.

Geen prioriteit?

En dit is waar het begint te schuren, want júist op dit moment is er extra veel behoefte aan het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Tijdens corona zijn er meer mensen in de financiële problemen gekomen. Zo verwacht ruim een derde van de alle Nederlandse huishoudens dat zij het de komende tijd moeilijk zullen hebben om rond te komen. Deelname aan sport en cultuuractiviteiten is voor hen dan niet meer zo vanzelfsprekend, het is vaak één van de eerste dingen waarop wordt bezuinigd. Aan ons dus de taak om het belang van het Volwassenenfonds ook bij gemeenten op de agenda te krijgen, juist nu. Dus hop, aan de slag!

Goed voorbeeld doet volgen?

Yes, eind 2020 krijgen we bericht dat onze inspanningen worden beloond! De gemeente Eemnes gaat zich als eerste gemeente in de provincie Utrecht in 2021 aansluiten. De gemeente vindt namelijk dat iedereen mee moet kunnen doen aan sport of culturele activiteiten. De overeenkomsten zijn onlangs ‘coronaproof’ ondertekend en per 1 maart 2021 is de gemeente Eemnes aangesloten bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur.

Wethouder Wilma de Boer-Leijsma zegt hierover: ‘’Ook mensen met minder geld moeten toegang hebben tot sport en cultuur. Via het Volwassenenfonds Sport & Cultuur kunnen we dat mogelijk maken en dragen we bij aan een gezond en gelukkig leven van al onze inwoners’’

Precies Wilma, dat vinden wij ook 😉.

Contact

Meer informatie of vragen? Bel of mail:

Arianne Niks & Lennert Schuttenbeld
noord-holland@volwassenfonds.nl
06 51299858 (maandag- en woensdagochtend 9:00 – 12:30 uur)

 

Terug naar nieuwsoverzicht