Home > Nieuws > Wat speelt er bij…Volwassenenfonds Groningen
9 september 2021

Wat speelt er bij…Volwassenenfonds Groningen

Op dit moment zijn er nog geen gemeenten bij het Volwassenenfonds aangesloten. Maar het Volwassenenfonds is zeker een onderwerp van gesprek in diverse gemeenten. De vraag onder de inwoners en professionals wordt ook hier steeds groter, aldus (oud-coördinator) Jessica Oude Sogtoen, coördinator Volwassenenfonds Groningen.

 Sport en cultuur dragen bij aan een gezond en gelukkig leven. Door corona hebben we allemaal ervaren hoe het daadwerkelijk voelt wanneer we niet “gewoon” onze favoriete sport kunnen beoefenen. Of dat we bijvoorbeeld niet naar het theater of een festival kunnen gaan. Daar waar het voorheen een vanzelfsprekendheid was, is het een geluksmoment nu het wel weer kan. Door het missen ervan hebben we letterlijk gevoeld dat sport en cultuur echt kunnen bijdragen aan een gezond en gelukkig leven.

Sport en cultuur normaal

Tegelijkertijd zijn er in Nederland en ook in de provincie Groningen,  veel mensen waarvoor sport en cultuur ook voor de coronacrisis niet “gewoon” waren. Simpelweg omdat er geen geld voor is. Het Volwassenenfonds kan een mooie financiële helpende hand zijn, waardoor sport en cultuur ook voor hen normaal wordt. En dat is nodig gezien de reacties die van inwoners en professionals binnen komen op groningen@volwassenenfonds.nl.

Hallo gemeente,

Als jullie hier ook bij aangesloten waren zouden jullie vast vele inwoners blij maken.
Hoe fijn is het om als mens te ontspannen in een vaak gespannen situatie. Voor de jeugd is er genoeg, en dat is natuurlijk erg belangrijk, maar ook wij als volwassenen hebben dit nodig. Het in contact komen met andere mensen, het (weer) socialiseren, conditie verbetering, ontspannen bij het uitoefenen van een hobby samen. Denk dat het voor de geest van de mens een opsteker zal zijn, om weer goed in je vel te zetten en daardoor weer positief en gemotiveerd in het leven doet staan. Zo is de kans ook groter dat iemand weer aan de slag wil gaan. Hoeveel mensen zitten in een uitkering en hebben die motivatie niet. Hoeveel mensen zijn er die gebaat zijn bij een hobby/sport in deze maar het niet kunnen financieren?

Stand van zaken provincie Groningen

Wat is de stand van zaken in de provincie Groningen? Op dit moment zijn er aantal gemeenten aan het verkennen of en zo ja hoe het Volwassenenfonds in hun gemeente aangeboden kan worden. Daarmee hopen we dat we in onze provincie snel de eerste gemeente mee doet aan het Volwassenenfonds. En dat over niet al te lange tijd mee doen aan sport en cultuur het nieuwe normaal is voor iedereen in de provincie Groningen.

Contact

Vragen over het Volwassenenfonds Groningen? Neem contact op via: groningen@volwassenenfonds.nl.

 

Terug naar nieuwsoverzicht