Home > Nieuws > Wat speelt er bij… het Volwassenenfonds Noord-Holland?
7 juni 2021

Wat speelt er bij… het Volwassenenfonds Noord-Holland?

Als je elke dag stress hebt door grote financiële problemen, blijft er weinig ruimte over om stappen vooruit te maken. Wat is er dan nodig? Meedoen aan sport en cultuur -en dus ook meedoen in de maatschappij- kan de aanzet zijn tot verbetering van deze vicieuze cirkel. Vandaag spreken we met coördinator van Noord-Holland, Lennert Schuttenbeld. Lees snel verder!

Armoede…

Armoede heeft vaak vergaande gevolgen op iemands leven. Denk bijvoorbeeld aan langdurige stress, gezondheidsproblemen, een negatief zelfbeeld en sociaal isolement. Mensen die leven rond of onder het bestaansminimum zijn hier vaak dagelijks mee bezig. Zoveel, dat er weinig ruimte overblijft om uit deze financiële problemen te komen en stappen vooruit te zetten. De meeste mensen willen wel, maar komen er door alle problemen simpelweg niet aan toe.

Steuntje in de rug

Een steuntje in de rug, dát is wat deze mensen goed kunnen gebruiken. En dat is ook precies wat wij ze met het Volwassenenfonds Sport & Cultuur proberen te bieden. Meedoen aan sport en/of cultuur kan namelijk ontzettend goed helpen om mensen uit hun sociaal isolement te halen en weer het gevoel te geven dat ze meedraaien in de maatschappij. Hierdoor hopen we dat er ook ruimte vrijkomt om wél weer een stap vooruit te kunnen zetten.

Volwassenenfonds, maatwerk en mogelijkheden

De meeste gemeenten onderkennen gelukkig het belang van sport en cultuur, maar vinden het vaak nog lastig om hier een juiste invulling aan te geven. Daarom zijn we op dit moment in Noord-Holland druk bezig om de mogelijkheden van het Volwassenenfonds onder de aandacht te brengen bij gemeenten. Want binnen het Volwassenenfonds Sport & Cultuur is er ontzettend veel mogelijk!

Sommige gemeenten hebben bijvoorbeeld al een eigen regeling die voor de doelgroep wordt ingezet, maar in sommige gevallen bereikt deze regeling, om uiteenlopende redenen, niet de gehele doelgroep. Hier kan het Volwassenenfonds als vangnet-regeling fungeren, zodat ook deze mensen worden bereikt. Verder zijn de budgetten door gemeenten vrij in te vullen en is één van de grote voordelen van onze werkwijze dat wij direct uitbetalen aan de sport- en/of cultuuraanbieder. Hierdoor weten we dus zeker dat het geld juist wordt besteed. Dit zijn slechts enkele voorbeelden om aan te geven dat er binnen het Volwassenenfonds ontzettend veel mogelijk is en we goed maatwerk kunnen leveren. De tip die ik gemeenten daarom ook graag mee wil geven: ga gewoon eens vrijblijvend een gesprek met ons aan en ontdek zelf wat de mogelijkheden zijn!

Contact Noord-Holland

Arianne Niks & Lennert Schuttenbeld
noord-holland@volwassenenfonds.nl
06 51299858 (maandag- en woensdagochtend 9:00 – 12:30 uur)

Is er thuis geen geld…

Om mee te doen aan sport en cultuur en ben je 18+ jaar? Gebruik de gemeentechecker, ontdek of jouw gemeente al meedoet en welke intermediairs je verder kunnen helpen!

Geïnteresseerde gemeente?

Bent u een gemeente in een andere provincie en wilt u graag meer informatie over het fonds? Onze provinciale coördinatoren staan voor u klaar. Zoek hier uw provincie op en neem vandaag nog contact op.

 

Terug naar nieuwsoverzicht