Home > Nieuws > Wat speelt er bij… het Volwassenenfonds Limburg?
6 april 2021

Wat speelt er bij… het Volwassenenfonds Limburg?

De praktische uitrol van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur wordt gedaan door 11 Provinciale Sport Organisaties (PSO’s) en het landelijk bureau. Vandaag aan het woord: Chantal Mentink, coördinator van Limburg. Lees snel verder!

Volwassenenfonds Sport & Cultuur Limburg?

Ja, je leest het goed. In Limburg hebben wij een eigen fonds. Waarom we die keuze gemaakt hebben? Om aanspraak te kunnen maken op middelen van de Provincie Limburg en Limburgse vermogensfondsen / sponsoren is het wenselijk om vanuit een provinciaal fonds te werken. Zo weet de verstrekker zeker dat zijn/haar bijdrage wordt besteed enkel aan inwoners uit de provincie Limburg. Wij hebben in Limburg dus een zelfstandig fonds, maar wij werken net zoals de andere provincies onder de vlag en volgens de regels van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur (Nederland).

Limburgse gemeenten en het Volwassenenfonds Sport & Cultuur

Op dit moment zijn er twee Limburgse gemeenten aangehaakt bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Het gaat om de gemeente Meerssen en de gemeente Peel en Maas. Het zorgt voor een glimlach op ons gezicht als we zien hoe enthousiast verenigingen en (potentiële) intermediairs reageren op de komst van het fonds in hun gemeente. Naast deze twee aangehaakte gemeenten zijn er nog een 3-tal beleidsmedewerkers van drie andere Limburgse gemeenten druk in gesprek met de betreffende wethouders. Zij verwachten na de zomer aan te kunnen haken.

Limburgse ontwikkelingen

Het is mooi om te zien dat de komst van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur leeft in Limburg. Het enthousiasme over het fonds van andere maatschappelijke initiatieven, sportverenigingen, cultuurinstellingen en van volwassenen uit de doelgroep heeft ons doen besluiten om in gesprek te gaan met de Provincie Limburg en een grote fitnessaanbieder. We kunnen nog niet verder in detail treden over deze acties, echter zal het ervoor gaan zorgen dat mede hierdoor meer Limburgse volwassenen kunnen (blijven) meedoen aan sport of cultuur.

Tot slot…

De verwachting is dat de doelgroep waarvoor wij werken door de huidige coronacrisis groter is dan ooit en dat men niets liever wil dan structureel meedoen aan een sport of cultuur activiteit. De strijd tegen eenzaamheid moeten we samen aangaan. Samen kunnen we ervoor zorgen dat iedereen kan (blijven) meedoen.

Contact

Bij vragen of voor meer informatie, neem contact op:

Chantal Mentink
E. limburg@volwassenenfonds.nl
T. 0618414877

 

 

Terug naar nieuwsoverzicht