Home > Nieuws > Wat speelt er bij… het Volwassenenfonds Friesland?
11 mei 2021

Wat speelt er bij… het Volwassenenfonds Friesland?

Wist je dat 40.000 inwoners van Friesland niet kunnen bewegen door financiële drempels? Dat was slikken, vertelt Rainer de Groot, coördinator Volwassenenfonds Sport & Cultuur in de provincie Friesland. Hij praat ons bij over hoe Sport Fryslân zich dagelijks inzet om zoveel mogelijk mensen toegang te geven tot sport en cultuur. 

Wegnemen financiële drempels

Vanuit de provinciale sportorganisatie ‘Sport Fryslân’ ben ik verantwoordelijk voor het Volwassenenfonds in Friesland. Ik combineer dit met mijn werkzaamheden voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Vanuit mijn werkzaamheden enthousiasmeer ik Friese gemeenten om deel te nemen aan het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Als je erachter komt dat er 40.000 Friese inwoners niet kunnen sporten en bewegen door financiële drempels, dan is dat wel even slikken. Ik ben blij dat ik met mijn werk bij kan dragen aan het wegnemen van die financiële drempels. Iedereen moet immers de kans hebben om te sporten en bewegen!

Waadhoeke eerste Friese gemeente

Het afgelopen jaar was ik betrokken bij een speciale primeur voor Friesland. Vele samenwerkingen zorgden ervoor dat de gemeente Waadhoeke zich als eerste Friese gemeente aansloot bij het Volwassenfonds Sport & Cultuur. Een primeur waar ik vanuit mijn werk trots op ben! Ondanks de huidige coronamaatregelen weten inwoners uit Waadhoeke het fonds al goed te vinden. Er zijn inmiddels 20 volwassenen, die dankzij een bijdrage van het fonds, kunnen meedoen aan sport of cultuur. Wanneer er straks meer versoepelingen plaatsvinden, verwacht ik dat we nog meer inwoners bereiken.

Wat ik merk, is dat de samenwerking met lokale intermediairs en medewerkers van het Gebiedsteam en Beweegteam heel positief verloopt. Zo geven intermediairs aan dat het doen van aanvragen goed en gemakkelijk werkt. Samen streven we ernaar om in 2021 100 inwoners van de gemeente Waadhoeke te bereiken met het Volwassenfonds.

Alle Friezen met plezier in beweging

Wat mij betreft, ben je nooit te ambitieus. Vanuit het Volwassenfonds Sport & Cultuur streven we er dan ook naar dat meer Friese gemeenten aan de slag gaan met het fonds. Hoe meer gemeenten zich aansluiten, des te meer inwoners toegang krijgen tot sport en cultuur. Dit met het uiteindelijk doel dat alle inwoners iedere dag met plezier kunnen sporten, bewegen en meedoen. Een vitale en gelukkige mienskip is ons doel. En daar werk ik vol energie aan mee.

Contact

Bij vragen of voor meer informatie, neem contact op:

Rainer de Groot
E.friesland@volwassenenfonds.nl
T. 06 – 30 34 72 49

Meedoen?

Woon je in een andere gemeente of provincie en wil je ook graag aan de slag met sport of een creatieve activiteit? Gebruik de gemeentechecker, ontdek of jouw gemeente al meedoet of laat een bericht voor ze achter!

Terug naar nieuwsoverzicht