Home > Nieuws > Wat speelt er bij… het Volwassenenfonds Brabant?
20 april 2021

Wat speelt er bij… het Volwassenenfonds Brabant?

De praktische uitrol van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur wordt gedaan door 11 Provinciale Sport Organisaties (PSO’s) en het landelijk bureau. Vandaag aan het woord: Demy Weertman, coördinator van Noord-Brabant. Lees snel verder!

Roosendaal doet mee!

Momenteel is er één Brabantse gemeente aangehaakt bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. Dit is de gemeente Roosendaal. Het is fantastisch om te zien hoe enthousiast de intermediairs in deze gemeente aan de slag zijn gegaan om zoveel mogelijk inwoners van Roosendaal op de mogelijkheden van het Volwassenenfonds Sport & Cultuur te wijzen. Helaas is het op dit moment lastig om de aanvragen in behandeling te nemen, doordat de meeste activiteiten stil liggen vanwege de corona maatregelen. Met de gemeente Roosendaal is afgesproken om de aanvragen pas in behandeling te nemen wanneer de activiteit weer van start gaat zodat de aanvragers wel gewoon een jaar lang deel kunnen nemen aan de activiteit.

Fonds op de agenda krijgen

Een tijdje geleden zijn alle Brabantse beleidsmedewerkers sport en de beleidsmedewerkers sociaal domein/minimabeleid aangeschreven om de mogelijkheden van het fonds op de agenda te krijgen. Daar zijn weer drie nieuwe gesprekken uit voortgekomen. Het is mooi om te zien dat er veel enthousiasme is over het Volwassenenfonds Sport & Cultuur vanuit sportverenigingen, cultuurinstellingen en inwoners die binnen de doelgroep vallen.

Groeiende doelgroep

We ontvangen met regelmaat mailtjes van inwoners of hun gemeente al is aangesloten omdat ze graag een aanvraag willen indienen. We hopen dat dit ervoor gaat zorgen dat er op korte termijn nog meer Brabantse gemeenten bij ons aan willen haken. Vooral nu de kans groot is dat de doelgroep waarvoor het Volwassenenfonds Sport & Cultuur actief is alleen maar groter zal worden door de effecten van de coronacrisis. Niet alleen zijn er meer mensen die onder de armoedegrens zullen leven, maar ook is er steeds meer aandacht voor de positieve effecten van sport en bewegen op zowel lichamelijke – als mentale gezondheid. Het is belangrijk dat we deze aandacht vasthouden, maar dat er ook daadwerkelijk actie wordt ondernomen om sport en bewegen voor zoveel mogelijk inwoners mogelijk te maken!

Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem contact met Demy op.

Contact

Demy Weertman
E: brabant@volwassenenfonds.nl
T. 06-41338563

Meedoen?

Woon je in een andere gemeente dan Roosendaal en wil je ook graag aan de slag met sport of een creatieve activiteit? Gebruik de gemeentechecker, ontdek of jouw gemeente al meedoet of laat een bericht voor ze achter!

Terug naar nieuwsoverzicht